Vuelta 2021: Jai Hindley niet fit genoeg, Chris Hamilton vervangt hem bij Team DSM

maandag 2 augustus 2021 om 16:57
Vuelta 2021: Jai Hindley niet fit genoeg, Chris Hamilton vervangt hem bij Team DSM

foto: Cor Vos

Team DSM heeft de selectie voor de Vuelta a España moeten aanpassen. Jai Hindley is niet volledig hersteld van zijn zadelprobleem waardoor hij eerder dit seizoen moest opgeven in de Giro d’Italia. Daardoor wil de Duitse ploeg niet het risico nemen met de Australiër. Zijn landgenoot Chris Hamilton is opgeroepen als vervanger.

De blessure van Hindley zorgt voor twijfels bij Team DSM, dat zich afvraagt of de klimmer een drieweekse ronde kan betwisten. Daardoor zal Hindley dit najaar andere wedstrijden rijden, die minder lang duren: de Ronde van Polen, de Bretagne Classic, de Ronde van Slowakije en de Ronde van Lombardije.

“Ik heb de laatste maanden wat ups en downs gehad. Daarom wilde ik wachten tot we wat dichter bij de Vuelta zouden zijn. Ik wilde ook een wedstrijd in de benen hebben”, vertelt de nummer twee van de Giro 2020 nadat hij afgelopen weekend Clásica San Sebastián reed.

Teleurstelling
“Ik voelde mij goed en de vorm komt nog wel, maar na overleg met de ploegdokter hebben we besloten dat het beter is om ons nu te focussen op korte wedstrijden. Daarmee nemen we geen risico en kan ik blijven verbeteren”, aldus Hindley. “Het is natuurlijk wel teleurstellend. We zijn allemaal gemotiveerd om het harde werk van de afgelopen weken niet weg te gooien, dus ga ik nu alles zetten op mijn nieuwe programma.”

Team DSM-coach Rudi Kemna bevestigt dat het goede gevoel ontbrak over de situatie van Hindley. “We waren niet overtuigd dat Jai in staat was om een drieweekse ronde te rijden, dus hielden wij zijn plek open en hadden we een goed plan-B. De Vuelta is een groot doel voor de ploeg, maar op dit moment passen korte rittenkoersen hem beter. We geloven erin dat Jai daarin goede resultaten kan behalen. Omdat we met dit scenario rekening hielden, is Chris gelukkig klaar voor de Vuelta”, zegt Kemna.

Selectie Team DSM voor de Vuelta a España 2021 (14 augustus-5 september)
flag-nl Thymen Arensman
flag-fr Romain Bardet
flag-it Alberto Dainese
flag-de Nico Denz
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton (i.p.v. Jai Hindley)
flag-au Michael Storer
flag-nl Martijn Tusveld

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair