Vuelta 2021: Johan Jacobs naar ziekenhuis na harde val tegen vangrail

zondag 22 augustus 2021 om 14:05
Vuelta 2021: Johan Jacobs naar ziekenhuis na harde val tegen vangrail

foto: Photo Gomez Sport

Update

Johan Jacobs al zijn eerste grote ronde niet uitrijden. De Belgische Zwitser, uitkomend voor Movistar, kwam in de negende etappe van de Vuelta a España ten val tegen een vangrail en moest noodgedwongen opgeven. Hij heeft last van de rug, meldt zijn ploeg op sociale media.

De 24-jarige Jacobs maakte namens Movistar in de Vuelta zijn groterondedebuut als helper van de drie kopmannen Enric Mas, Miguel Ángel López en Alejandro Valverde. Na de opgave van Valverde vrijdag, had Jacobs nog maar twee leiders om voor te werken.

Een valpartij in de negende rit zorgt er echter voor dat zijn Vuelta er vroegtijdig op zit. Jacobs, die een verleden heeft in de cross, is de tiende uitvaller in deze ronde. Vanuit het ziekenhuis wordt aan Sporza gemeld dat Jacobs hard in aanraking is gekomen met een vangrail. De diagnose en de ernst van de blessure moet nog worden vastgesteld.


Update 15.24 uur – Nog twee opgaves gemeld

De organisatie meldt ook de opgaves van Sergio Roman Martín (Caja Rural-Seguros RGA) en Jacopo Guarnieri (Groupama-FDJ) in de negende etappe.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone