Vuelta 2021: Lichte koorts noopt Jasper Philipsen tot opgave
foto: Cor Vos
woensdag 25 augustus 2021 om 12:47

Vuelta 2021: Lichte koorts noopt Jasper Philipsen tot opgave

De Vuelta a España verliest met Jasper Philipsen een smaakmaker voor de komende sprintetappes. De Belg van Alpecin-Fenix kampt met lichte koorts en dus is er besloten om hem uit de ronde te halen. Philipsen won eerder in de ronde nog met verve in Burgos en Albacete.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De beslissing om de 23-jarige sprinter uit de Vuelta te halen, is genomen na overleg tussen de ploegleiding, de medische- en de technische staf. Alpecin-Fenix wil geen enkel risico nemen met het oog op de resterende koersmaanden. Voor Philipsen komt er zo op een abrupte manier een einde aan een succesvolle Ronde van Spanje.

De sprinttroef van Alpecin-Fenix wist op de tweede dag al een sprintetappe te winnen met aankomst in Burgos. Ook in Albacete was het raak voor de Belg, na opnieuw een duel met Fabio Jakobsen. Verder werd Philipsen nog derde in de achtste etappe richting La Manga del Mar Menor, achter Jakobsen en Alberto Dainese, en negende in de rit met finish in Molina de Aragón.

Latere doelen 
De eerstvolgende koers van Philipsen, die nog altijd volop meedeed voor de groene puntentrui, is normaal gesproken Eschborn-Frankfurt. Ook hoopt hij in het najaar nog deel te nemen aan Parijs-Roubaix en heeft hij een kruisje gezet achter Parijs-Tours. Philipsen denkt ook nadrukkelijk aan het WK in eigen land. “Of ik dan een dienende rol zou krijgen of eerder een joker ben: ik zou het in beide gevallen mooi vinden om erbij te zijn”, liet hij onlangs weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.