Vuelta 2021: Michael Matthews kopman bij Team BikeExchange

dinsdag 10 augustus 2021 om 11:52
Vuelta 2021: Michael Matthews kopman bij Team BikeExchange

foto: Cor Vos

Team BikeExchange heeft de ploeg aangekondigd die zaterdag in Burgos aan de start verschijnt van de Vuelta a España. Kopstuk in de ploeg is Michael Matthews die net als in de Tour op jacht gaat naar etappezeges. In het verleden was de Australiër al drie maal succesvol in de Vuelta.

Voor Matthews wordt het zijn tweede grote ronde van het jaar, nadat hij ook in de Tour de France al van start ging. In Frankrijk was hij een paar keer dicht bij de dagzege en eindigde hij tweede in het puntenklassement. “Ik voel me klaar voor de Vuelta. Ik ben goed hersteld na een zware Tour de France en nu, nadat ik er in de Tour al vaak dichtbij was met tweede en derde plaatsen, ben ik gemotiveerd om te proberen op het hoogste treetje te komen in de Vuelta. Ik won hier al een paar keer en het is een grote ronde die ik erg graag rijd.”

De Australiër wordt bijgestaan door Luka Mezgec en Robert Stannard. “We hebben een sterke ploeg. We zagen in de Tour dat Luka Mezgec in goede vorm was, dus ik ben blij dat ik wederom samen met hem rijd. Het is ook goed om met Rob Stannard te koersen en hem aan mijn zijde te hebben in de snelle sprintetappes. Er zijn een aantal etappes die ons moeten liggen, zowel voor de sprint als voor de klimmers. Het is goed om Lucas Hamilton terug in koers te zien nadat hij in de Tour ongelukkig uitviel.”

Voor de bergetappes kijkt Team BikeExchange vooral naar zowel Mikel Nieve, Andrey Zeits als Lucas Hamilton. Hamilton baalde dat hij na een val de Tour vroegtijdig moest verlaten. “Het maakt me echter extra gemotiveerd om aan de Vuelta te beginnen. Het wordt de eerste keer dat ik de Vuelta rijd. Ik heb begrepen dat het een geweldige grote ronde is. Ik bestudeerde de etappes al eens en vooral de tweede helft ziet er heel zwaar uit met veel klimwerk. Hopelijk rijden we een goede ronde en kunnen we ons laten zien, en kunnen we juichen.”

Damien Howson, winnaar van de Ronde van Hongarije, en Nick Schultz, die afgelopen week nog een rit won in de Sazka Tour, maken de selectie compleet.

Selectie Team BikeExchange voor de Vuelta a España (14 augustus-5 september)
flag-au Lucas Hamilton
flag-au Damien Howson
flag-au Michael Matthews
flag-si Luka Mezgec
flag-es Mikel Nieve
flag-au Nick Schultz
flag-au Robert Stannard
flag-kz Andrey Zeits

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair