Vuelta 2022: Bergkoning Jay Vine geeft op na val, geen breuken
foto: Cor Vos
donderdag 8 september 2022 om 18:33

Vuelta 2022: Bergkoning Jay Vine geeft op na val, geen breuken

Update Een flinke tegenvaller voor Alpecin-Deceuninck: de Belgische formatie zag vandaag bergkoning Jay Vine opgeven in de achttiende etappe. De tweevoudige ritwinnaar kwam al vroeg in de etappe ten val en bleek te gehavend om zijn weg nog te vervolgen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 26-jarige Vine kon in de achttiende etappe naar de Alto de Piornal zijn positie in het bergklassement verder verstevigen, maar de Australiër ziet in deze rit juist zijn ambities voor de bergtrui in rook opgaan. Vine was al vroeg betrokken bij een grote valpartij. Ook Carlos Rodríguez, de nummer vier in het klassement, en Quentin Pacher kwamen in aanraking met het asfalt.

Rodríguez en Pacher konden hun weg vervolgen, maar Vine bleek niet meer in staat om verder te koersen. Zo komt er voor de klimmer op een vervelende manier een einde aan een verder zeer succesvolle Ronde van Spanje. Vine was een van de revelaties in de bergen en won op overtuigende wijze de bergetappes naar Pico Jano en Colláu Fancuaya. Ook werd hij vierde in de koninginnenrit naar Sierra Nevada en zevende in de etappe naar Peñas Blancas.

In het bergklassement had Vine een op het oog comfortabele voorsprong: Richard Carapaz volgde als zijn dichtste belager al op 29 punten. (donderdag 8 september, 13.01 uur)


Update 18.33 uur – Geen breuken voor Vine

Jay Vine heeft bij zijn valpartij geen breuken opgelopen. Dat laat Alpecin-Deceuninck weten na de eerste onderzoeken in het ziekenhuis. Wel heeft Vine snij- en schaafwonden over zijn lichaam. Vrijdag zal hij naar huis kunnen terugkeren. (donderdag 8 september, 18.33 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.