Vuelta 2022: Burgos-BH raakt ook Manuel Peñalver kwijt door positieve coronatest
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 19 augustus 2022 om 10:51

Vuelta 2022: Burgos-BH raakt ook Manuel Peñalver kwijt door positieve coronatest

Burgos-BH gaat de Vuelta a España beginnen met slechts zeven renners. Op de ochtend van de ploegentijdrit in Utrecht is een positieve coronatest van Manuel Peñalver aan het licht gekomen. De Spanjaard lag de afgelopen dagen op de kamer met Ángel Madrazo, die gisteren ook al positief testte. Madrazo kon nog vervangen worden, Peñalver niet.

Het ProTeam van de Nederlander Jetse Bol heeft vrijdagochtend nog coronatests uitgevoerd en daar is een positief geval naar voren gekomen. Jetse Bol, Óscar Cabedo, José Manuel Díaz, Jesús Ezquerra, Victor Langellotti (de ingevlogen vervanger van Madrazo, red.), Dani Navarro en Ander Okamika testten negatief en mogen wel starten.

Volgens Burgos-BH heeft Peñalver geen coronaklachten en is hij erg teleurgesteld dat hij niet kan starten. De Spanjaard zou als sprinter uitgespeeld worden door de paarse formatie.

Door de afmelding van Peñalver gaat het peloton niet met de geplande 184, maar met slechts 182 renners van start. Eerder gaf Arkéa-Samsic al aan dat het de plek van Nairo Quintana niet invult. De Colombiaanse kopman wil zich focussen op zijn aanstaande verweer nadat bij hem sporen van Tramadol zijn aangetroffen tijdens de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.