Vuelta 2022: Daan Hoole moet opgeven door positieve coronatest
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 24 augustus 2022 om 12:29

Vuelta 2022: Daan Hoole moet opgeven door positieve coronatest

Voor Daan Hoole zit zijn debuut in de Vuelta a España er al na vier dagen op. De Nederlander van Trek-Segafredo heeft woensdagochtend positief getest op het coronavirus en zal de Spaanse ronde moeten verlaten.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Trek-Segafredo laat weten dat Hoole is opgestaan met een pijnlijke keel en dat een daaropvolgende sneltest een positief resultaat heeft opgeleverd. “Ik ben er kapot van dat ik de Vuelta en de ploeg moet verlaten”, aldus de 23-jarige hardrijder op sociale media. “Het is een bittere pil die ik moet slikken, maar soms gaan dingen niet zoals gepland.”

Hoole was in het Nederlandse openingsweekend van de Vuelta a España een belangrijke schakel in de trein van sprinter Mads Pedersen, die in de etappes naar Utrecht, Breda en Laguardia tweede wist te worden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.