Vuelta 2022: Domenico Pozzovivo stapt uit de wedstrijd
foto: Cor Vos
zondag 4 september 2022 om 13:35

Vuelta 2022: Domenico Pozzovivo stapt uit de wedstrijd

Zoek niet meer naar Domenico Pozzovivo in de Vuelta a España. De Italiaanse klimmer van Intermarché-Wanty-Gobert besloot in de vijftiende etappe naar Sierra Nevada in de ploegleiderswagen te stappen.

De 39-jarige Italiaanse klimmer reed al een vrij kleurloze Vuelta. Pozzovivo stond na veertien etappes 29ste in het algemeen klassement. Hij keek al tegen een achterstand aan van bijna veertig minuten op rodetruidrager Remco Evenepoel. Zijn beste uitslag was een achttiende stek in de vierde rit met aankomst in Laguardia.

De zeer ervaren Pozzovivo is alweer de 38ste uitvaller in de 77ste editie van de Ronde van Spanje. De coureur van Intermarché-Wanty-Gobert was eerder dit jaar nog achtste in de Giro d’Italia. Ook werd hij al negende in de Ronde van Zwitserland, elfde in de Trofeo Laigueglia, twaalfde in de Sazka Tour en dertiende in Tirreno-Adriatico.

Pozzovivo voelde zich de voorbije dagen al niet fit, zo laat Intermarché-Wanty-Gobert weten op social media. “Niet COVID-gerelateerd”, klinkt het.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 3
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.