Vuelta 2022: Lotto Soudal met vier Belgen, Harm Vanhoucke ontbreekt
dinsdag 16 augustus 2022 om 09:35

Vuelta 2022: Lotto Soudal met vier Belgen, Harm Vanhoucke ontbreekt

Lotto Soudal heeft op sociale media bekendgemaakt welke renners in actie zullen komen in de Vuelta e España. Met Maxim Van Gils, Cédric Beullens, Thomas De Gendt en Steff Cras rijden er maar liefst vier Belgen de Vuelta voor Lotto Soudal. Harm Vanhoucke, die aanvankelijk op de deelnemerslijst stond, ontbreekt.

Voor ancien De Gendt is het al grote ronde nummer 23. In de Ronde van Spanje was hij al meerdere keren succesvol. In 2017 won hij er de negentiende etappe, een jaar later won hij het bergklassement. De 26-jarige Cras reed vorig al een keer de Vuelta, de Kempenaar werd toen twintigste in het algemeen klassement. Voor Beullens is het zijn debuut in een grote ronde.

De selectie van de Belgische ploeg wordt aangevuld met Filippo Conca, Harry Sweeny, Kamil Malecki en Jarrad Drizners. Ook Italiaan Conca en Australiër Drizners maken hun debuut in een grote ronde, Sweeny en Malecki reden beiden eenmaal een van de drie grote rondes.

Cras voor een goed klassement
Lotto Soudal laat met andere woorden drie renners debuteren in een grote ronde. Ploegleider Kurt Van de Wouwer blikt vooruit: “We hebben geen duidelijke kopman en dat biedt kansen aan iedereen in de ploeg. Met Thomas De Gendt hebben we iemand die alles al gezien en meegemaakt heeft. Hij zal onze jonge renners begeleiden tijdens hun eerste grote ronde.”

Maxim Van Gils zal later in de lastigere etappes proberen mee te gaan voor ontsnappingen. En Steff Cras was vorig jaar twintigste in het eindklassement. Hij zal zich ook dit jaar op het klassement richten en de hele Vuelta proberen te strijden voor een goede plek”, laat Van de Wouwer weten op de ploegsite.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.