Vuelta 2022: Marc Soler uitgeroepen tot meest strijdlustige renner
foto: Cor Vos
zondag 11 september 2022 om 16:17

Vuelta 2022: Marc Soler uitgeroepen tot meest strijdlustige renner

Marc Soler is uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner van de Vuelta a España 2022. De Spaanse klimmer van UAE Emirates kreeg dat vlak voor de slotetappe naar Madrid te horen.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 28-jarige Soler zat deze Vuelta maar liefst zeven keer mee in de vlucht van de dag. Hij bekroonde zijn eerste aanvalspoging, in de vijfde etappe naar Bilbao, meteen met ritwinst. Later voegde hij daar nog een tweede plaats (etappe 8), een derde plaats (etappe 12) en vierde plaats (etappe 17) aan toe.

In het algemeen klassement kon Soler geen potten breken. Hij gaat de Vuelta afsluiten als 27ste, op ruim 1 uur en 16 minuten van Remco Evenepoel. In het bergklassement eindigt hij als zesde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.