Vuelta 2022: Medisch bulletin en juryrapport
foto: Cor Vos
zondag 11 september 2022 om 21:00

Vuelta 2022: Medisch bulletin en juryrapport

Overzicht Dagelijks publiceert de organisatie van de Vuelta a España na de etappe belangrijke informatie over blessures van renners en uitgedeelde straffen door de wedstrijdjury. Dat doet zij in het medisch bulletin en in het juryrapport. In dit overzicht bundelt WielerFlits alle medische updates uit de koers en de uitgedeelde straffen.

Zondag 11 september – Etappe 21

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
De UCI heeft 26 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude, waarvan 5 met behulp van röntgenstraling. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zaterdag 10 september – Etappe 20

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-fr Cyril Dessel (ploegleider AG2R Citroën) – Inbreuk op de richtlijn van volgwagens in de koers: voor het hinderen van de koers bij de favorieten. 1.000 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 22 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude, waarvan 8 met behulp van röntgenstraling. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de twintigste etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 0 tot het betreden van het finale-circuit, en bij het begin van de derde en de zesde lokale ronde.


Vrijdag 9 september – Etappe 19

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-ec Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) – Afval buiten zone weggooien. 1000 Zwitserse Frank boete, 50 punten afgetrokken in het UCI-klassement en een minuut tijdstraf.

flag-es Juan Manuel Garate (Assistent sportief directeur EF Education-EasyPost) – Voor het niet dragen van het tenue van de ploeg bij het aanreiken van voeding. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 42 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude, waarvan 8 met behulp van röntgenstraling. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de twintigste etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 15 tot 8 kilometer voor de finish.


Donderdag 8 september – Etappe 18

Medisch bulletin
flag-au Jay Vine (Alpecin-Deceuninck) – Open breuk van de linkerpols.

flag-es Carlos Rodriguez (INEOS Grenadiers) – Blessures op meerdere plekken. Schaafwonden op schouderblad, schouder, elleboog, onderarm, linkerheup en knie.

flag-fr Quentin Pacher (Groupama-FDJ) – Blessure op meerdere plekken. Diverse schaafwonden. Snijwond en kneuzing aan linkerelleboog.

flag-be Louis Vervaeke (Quick-Step-Alpha Vinyl) – Wond aan de linkerhand.

flag-fr Julien Bernard (Trek-Segafredo) – Schaafwonden aan de elleboog en linkerknie.

flag-nl Sam Oomen (Jumbo-Visma) – Schaafwonden aan de linkeronderarm.

Juryrapport
flag-pt João Almeida (UAE Emirates) – Afval buiten zone weggooien. 500 Zwitserse Frank boete en 25 punten afgetrokken in het UCI-klassement.

flag-ec Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) – Afval buiten zone weggooien. 500 Zwitserse Frank boete en 25 punten afgetrokken in het UCI-klassement.

flag-fr Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) – Afval buiten zone weggooien. 500 Zwitserse Frank boete en 25 punten afgetrokken in het UCI-klassement.

flag-pt Ivo Oliveira (UAE Emirates) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-it Manuele Mori (ploegleider UAE Emirates) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Thierry Bricaud (ploegleider Groupama-FDJ) – Inbreuk op de richtlijn van volgwagens in de koers: het blokkeren van de weg na een valpartij, het niet opvolgen van instructies van de organisatie en het belemmeren van de doorgang van drie politiemotoren. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 30 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude, waarvan 8 met behulp van röntgenstraling. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de negentiende etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 15 tot 10 kilometer voor de finish.


Woensdag 7 september – Etappe 17

Medisch bulletin
flag-es Juan Ayuso (UAE Emirates) – Kneuzing en schaafwonden aan knie en rechterenkel.

flag-au Kaden Groves (BikeExchange-Jayco) – Schaafwonden en kneuzing aan de elleboog, knie en rechterschouder.

Juryrapport
De UCI heeft 35 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude, waarvan 8 met behulp van röntgenstraling. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de achttiende etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 15 tot 10 kilometer voor de finish.


Dinsdag 6 september – Etappe 16

Medisch bulletin
flag-si Primož Roglič (Jumbo-Visma) – Meerdere kneuzingen en oppervlakkige schade aan rechterelleboog, rechterheup, rechterknie en rechter ribgebied.

Juryrapport
flag-fr Christian Guiberteau (ploegleider Cofidis) – Bidon buiten de daarvoor bestemde zone weggooien. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 31 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de zeventiende etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 15 tot 10,3 kilometer (begin van de slotklim) voor de finish.


Zondag 4 september – Etappe 15

Medisch bulletin
flag-nl Wilco Kelderman (BORA-hansgrohe) – Valpartij, schaafwonden aan onder meer linkerschouder. Hij kon in koers blijven.

flag-es José Joaquín Rojas (Movistar) – Valpartij, schaafwonden aan onder meer linkerbeen en rechterbil. Hij kon in koers blijven.

Juryrapport
flag-si Primoz Roglic (Jumbo-Visma) – Afval buiten zone weggooien. 500 Zwitserse Frank boete en 25 punten afgetrokken in het UCI-klassement.

flag-it Vincenzo Nibali (Astana Qazaqstan) – Afval buiten zone weggooien. 500 Zwitserse Frank boete en 25 punten afgetrokken in het UCI-klassement.

flag-nl Grischa Niemann (Sportief directeur Jumbo-Visma) – Afval buiten zone weggooien. 500 Zwitserse Frank boete. Renner niet kunnen identificeren, dus is straf op naam van ploegleider gekomen.

flag-be Frederik Willems (Sportief directeur Alpecin-Deceuninck) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 27 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de zestiende etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 15 kilometer voor de finish.


Zaterdag 3 september – Etappe 14

Medisch bulletin
flag-co Sergio Higuita (BORA-hansgrohe) – Valpartij, schaafwonden aan de rechterelleboog. Hij kon in koers blijven.

Juryrapport
flag-es David Cantera (Ploegleider Burgos-BH) – Onregelmatig voederen (het niet dragen van de wedstrijdkleding van het team bij het voederen op de grond). 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 23 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de vijftiende etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 15 tot 5 kilometer voor de finish.


Vrijdag 2 september – Etappe 13

Medisch bulletin
flag-fr Elie Gesbert (Arkéa-Samsic ) – Valpartij, wond aan knie en pijn aan rechterheup en linkerknie. Hij kon in koers blijven.

flag-es Juan Pedro López (Trek-Segafredo) – Valpartij, schaafwonden aan linkerknie. Hij kon in koers blijven.

Juryrapport
flag-be Ken Vanmarcke (Ploegleider EF Education-EasyPost) – Overtreding van de richtlijnen voor het verkeer van voertuigen in de race (niet-naleving van de instructies van de commissarissen). 500 Zwitserse Frank boete.

flag-it Stefano Zanini (Ploegleider Astana Qazaqstan) – Onregelmatige voeding te voet. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 26 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de veertiende is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 15 tot 8 kilometer voor de finish.


Donderdag 1 september – Etappe 12

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-co Rigoberto Urán (EF Education-EasyPost) – Voor het duwen van een andere renner. 200 Zwitserse Frank boete, 4 strafpunten in het puntenklasesment, 2 strafpunten in het bergklassement en 10 strafseconden in het algemeen klassement.

flag-ua Mark Padun (EF Education-EasyPost) – Voor het duwen van een andere renner. 200 Zwitserse Frank boete, 4 strafpunten in het puntenklasesment, 2 strafpunten in het bergklassement en 10 strafseconden in het algemeen klassement.

Waarschuwing voor fotograaf nummer 5351, omdat hij te lang reed bij de koploper op 700 meter van de finish. Voor het niet opvolgen van de instructies van de TV-ploegen en de organisatie.

De UCI heeft 28 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de dertiende etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 15 tot 20 kilometer voor de finish.


Woensdag 31 augustus – Etappe 11

Medisch bulletin
flag-fr Julian Alaphilippe (Quick-Step-Alpha Vinyl) – Met een schouderblessure overgebracht naar het ziekenhuis na een valpartij.

flag-cz Vojtĕch Řepa (Equipo Kern Pharma) – Valpartij in de kopgroep. Hij kon in de koers blijven.

flag-gb Ben Turner (INEOS Grenadiers) – Valpartij. Hij kon in de koers blijven.

flag-es Juan Pedro López (Trek-Segafredo) – Valpartij vlak voor de finish. Hij kon in de koers blijven.

Juryrapport
Alle renners die betrokken waren bij een valpartij in de laatste 3 kilometer, krijgen de tijd van de winnaar toegewezen.

flag-es Jesus Maria Ezkurdia (Euskaltel-Euskadi) – Overtreding van de verkeersrichtlijnen voor voertuigen tijdens de race. Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen op 52 kilometer van de finish. 500 Zwitserse Frank boete.

Waarschuwing voor de bestuurder van tv-motor 1 van TVE, omdat hij te dicht bij de kop van het peloton heeft gefilmd op 10 kilometer van de finish. Voor het niet opvolgen van de instructies van de TV-ploegen en de organisatie.

De UCI heeft 32 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de twaalfde etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 15 tot 5 kilometer voor de finish.


Dinsdag 30 augustus – Etappe 10

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
flag-fr Thibault Guernalec (Arkéa Samsic) – Voor een onregelmatige bevoorrading. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-no Carl Fredrik Hagen (Israel-Premier Tech) – Voor het niet naleven van de afstand van 10 meter door de volgwagen tijdens een individuele tijdrit. 20 strafseconden in de daguitslag.

flag-es Oscar Guerrero (sportdirecteur Israel-Premier Tech) – Voor het niet naleven van de afstand van 10 meter door de volgwagen tijdens een individuele tijdrit. 500 Zwitserse Frank boete.

In de elfde etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 15 tot 15 kilometer voor de finish.


Zondag 28 augustus – Etappe 9

Medisch bulletin
flag-nl Mike Teunissen (Jumbo-Visma) – Verwondingen aan de ledematen na een val in een afdaling. Hij is door de medische wagen behandeld en kon zijn weg vervolgen.

flag-kz Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan) – Verwondingen na een val. Hij kon in de koers blijven.

Motard TVE – Verwondingen aan de linkerheup na een val. De motard is verzorgd en kon daarna verder.

flag-be Gerben Thijssen (Intermarché-Wanty-Gobert) – Opgegeven na een val.

Juryrapport
Niets te melden.

De UCI heeft 31 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zaterdag 27 augustus – Etappe 8

Medisch bulletin
flag-mc Victor Langellotti (Burgos-BH) – Verwondingen aan het hoofd en een mogelijk gebroken rechtersleutelbeen na een val. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek en verdere behandeling.

Juryrapport
flag-kz Alexey Lutsenko (Astana Qazaqstan) – Afval buiten zone weggooien. 500 Zwitserse Frank boete en 25 punten afgetrokken in het UCI-klassement.

flag-fr Franck Pineau (sportdirecteur Groupama-FDJ) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 300 Zwitserse Frank boete.

flag-nl Michel Cornelisse (sportdirecteur Alpecin-Deceuninck) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 300 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 27 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de negende etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 9 kilometer voor de finish.


Vrijdag 26 augustus – Etappe 7

Medisch bulletin
flag-kz Yevgeniy Fedorov (Astana Qazaqstan) – Geholpen door de koersdokter na een val in het peloton.

flag-fr Rémy Rochas (Cofidis) – Hoofdletsel en diverse verwondingen na een val. Hij is behandeld en heeft de wedstrijd met de volgauto van de ploeg verlaten.

Juryrapport
De UCI heeft 30 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de achtste etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 18,4 kilometer voor de finish vanuit de auto’s en tot 8 kilometer (voor de tunnel) voor personeel langs de kant.


Donderdag 25 augustus – Etappe 6

Medisch bulletin
flag-es Ander Okamika (Burgos-BH) – Verzorgd door de medische wagen na een val

flag-no Carl Fredrik Hagen (Israel-Premier Tech) – Kneuzing en blessure aan zijn elleboog en knie. Verzorgd door de medische wagen en in afwachting van medische assistentie na de finish.

Juryrapport
flag-nl Wilco Kelderman (BORA-hansgrohe) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Jens Zemke (ploegleider BORA-hansgrohe) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Oscar Cabedo (Burgos-BH) – Voor het onjuist plaatsen van de rugnummers. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Ruben Perez (ploegleider Burgos-BH) – Voor het onjuist plaatsen van de rugnummers. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Bingen Fernandez (ploegleider Cofidis) – Voor het niet-respecteren van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 38 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de zevende etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 15 kilometer voor de finish.


Woensdag 24 augustus – Etappe 5

Medisch bulletin
flag-fi Jaakko Hänninen (AG2R Citroën) – Diverse kneuzingen en schaafwonden.

flag-nl Jetse Bol (Burgos-BH) – Diverse kneuzingen en schaafwonden.

Juryrapport
flag-it Alessandro De Marchi (Israel-Premier Tech) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-cz René Andrle (ploegleider Israel-Premier Tech) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 23 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de zesde etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 10 kilometer voor de finish.


Dinsdag 23 augustus – Etappe 4

Medisch bulletin
flag-es José Manuel Díaz (Burgos-BH) – Verzorgd door de medische wagen na een val

flag-es Ibai Azurmendi (Euskaltel-Euskadi) – Verzorgd door de medische wagen na een val

flag-cz Vojtěch Řepa (Kern Pharma) – Verzorgd door de medische wagen na een val

Juryrapport
flag-es Carlos Canal (Euskaltel-Euskadi) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Jorge Azanza (ploegleider Euskaltel-Euskadi) – Voor een onregelmatige bevoorrading (plakbidon). 200 Zwitserse Frank boete.

flag-it Stefano Zanini (ploegleider Astana Qazaqstan) – Afval buiten de zone weggooien (renner niet geïdentificeerd). 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Bryan Coquard (Cofidis) – Afval buiten zone weggooien. 500 Zwitserse Frank boete en 25 punten afgetrokken in het UCI-klassement.

De UCI heeft 40 fietsen doorgelicht in de strijd tegen technologische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de vijfde etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 16 kilometer voor de finish.


Zondag 21 augustus – Etappe 3

Medisch bulletin
flag-ca Michael Woods (Israel-Premier Tech) – Hersenschudding en schaafwonden overgehouden aan valpartij. Na behandelingen in het ziekenhuis naar huis gegaan.

Juryrapport
flag-it Franco Pellizotti (ploegleider Bahrain Victorious) – Voor bevoorrading in de eerste 30 kilometer. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-it Dario Cataldo (Trek-Segafredo) – Afval buiten zone weggooien. 500 Zwitserse Frank boete en 25 punten afgetrokken in het UCI-klassement.

De UCI heeft 8 fietsen doorgelicht bij de start en de finish. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de vierde etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot de finish.


Zaterdag 20 augustus – Etappe 2

Medisch bulletin
flag-be Steff Cras (Lotto Soudal) – Lijdt aan verwondingen aan het gebied van het linkerbovenbeen. De renner is, na eerste hulp te hebben gekregen, afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek en behandeling.

Juryrapport 
flag-es Pau Miguel (Equipo Kern Pharma) – Voor bevoorrading in de eerste 30 kilometer. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Pablo Urtasun (Equipo Kern Pharma) – Voor bevoorrading in de eerste 30 kilometer. 1000 Zwitserse Frank boete.

flag-au Matthew Winston (ploegleider Team DSM) – Overtreding van artikel 2.12.007, waarbij de verkeersrichtlijnen voor voertuigen tijdens de wedstrijd niet opgevolgd werden
(deur open tijdens een mechanische ingreep aan de linkerkant van de weg).

De UCI heeft 40 fietsen doorgelicht bij de start en de finish. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de derde etappe is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot de finish.


Vrijdag 19 augustus – Etappe 1

Medisch bulletin
Niets te melden.

Juryrapport
Niets te melden.


Dit overzicht wordt voorzien van updates.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.