Vuelta 2022: Michael Woods, die hersenschudding oploopt, valt en stapt af in rit naar Breda
foto: Cor Vos (archief)
zondag 21 augustus 2022 om 14:20

Vuelta 2022: Michael Woods, die hersenschudding oploopt, valt en stapt af in rit naar Breda

Update Michael Woods is afgestapt in de derde etappe van de Vuelta e España. De Canadese renner van Israel-Premier Tech kwam samen met ploegmaat Itamar Einhorn ten val. Einhorn kon weer op de fiets kruipen, Woods was te zwaar gehavend.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De 35-jarige renner probeerde na zijn val nog eens om verder te rijden, maar dat lukte uiteindelijk niet. Israel-Premier Tech liet op sociale media weten dat Woods met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht voor verder onderzoek.

Woods is de tweede opgever in de Vuelta a España, nadat Steff Cras gisteren moest opgeven. De Belgische renner van Lotto Soudal kwam zwaar ten val in de rit naar Utrecht, waar hij enkele breuken aan overhield.

Update: 21 augustus om 16.30 uur
Israel-Premier Tech heeft op sociale media van zich laten horen: “De scans hebben aangetoond dat Woods geen breuken overgehouden aan zijn valpartij. Hij heeft wel een hersenschudding en meerdere schaafwonden opgelopen.” Verder laten ze nog weten dat de Canadees naar huis zal gaan om te herstellen.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 3
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18

Geef een reactie