Vuelta 2022: Primoz Roglic gaat niet meer van start na zware val
foto: Cor Vos
woensdag 7 september 2022 om 09:36

Vuelta 2022: Primoz Roglic gaat niet meer van start na zware val

Een bittere pil voor Jumbo-Visma: Primož Roglič zal vandaag niet meer aan de start verschijnen van de zeventiende etappe van de Vuelta a España. De nummer twee in het voorlopige klassement kwam dinsdag in de finale van de zestiende etappe hard ten val.

Er leek gisteren niets aan de hand voor de Sloveense klassementsrenner van Jumbo-Visma op weg naar Tomares. Hij plaatste in de laatste drie kilometer een demarrage, die door slechts vier sprinters gevolgd kon worden. In de laatste rechte lijn ging Roglič echter op aparte wijze hard onderuit, waarna hij onder het bloed en flink geschaafd de finish bereikte.

Jumbo-Visma liet in de uren na de val weinig los over de schade bij Roglič. “Hij is gehavend”, kon ploegleider Addy Engels wel vertellen na de finish. “Dat is duidelijk, maar het is nu zaak om alle wonden schoon te maken. Dan kunnen we zien hoe erg het nu is.” Roglič heeft geen breuken overgehouden aan zijn val, maar blijkt te gehavend om zijn weg nog te vervolgen in de Vuelta.

Geen duel met Evenepoel
“Jammer genoeg zal Primož Roglič niet kunnen starten in de zeventiende etappe als gevolg van zijn valpartij van gisteren”, meldt zijn Nederlandse werkgever. “Word snel beter kampioen! Dankjewel voor alle mooie momenten in deze Vuelta. Je had ambitieuze plannen voor de laatste dagen, maar jammer genoeg mag het niet zijn.”

Met het uitvallen van de drievoudige Vuelta-winnaar ligt de weg voor Remco Evenepoel plots open. De renner van Quick-Step-Alpha Vinyl gaat na zeventien etappes aan de leiding in het klassement en heeft een voorsprong van 2m01s op Enric Mas, die nu zijn grootste uitdager is voor de eindzege. De pas 19-jarige Juan Ayuso schuift nu op naar een (virtuele) derde plaats, op 4m49s van Evenepoel.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 3
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.