Vuelta 2023: Thymen Arensman breekt sleutelbeen en loopt letsel aan gezicht op bij zware val
foto: Cor Vos
vrijdag 1 september 2023 om 20:35

Vuelta 2023: Thymen Arensman breekt sleutelbeen en loopt letsel aan gezicht op bij zware val

Update Waar de rit richting Oliva een rustig koersverloop kende, werd in de finale de koers opgeschrikt door een valpartij op vijf kilometer van de meet. Het grootste slachtoffer van de valpartij bleek Thymen Arensman te zijn. De Nederlander kwam hard in aanraking met het asfalt en moet de Vuelta verlaten.

In de slotfase van de sprintersrit werd Thymen Arensman het slachtoffer van een grote valpartij in het pak. Robbe Ghys (Alpecin-Deceuninck) viel als eerste, waardoor hij vele renners, waaronder Arensman, meenam in zijn val. De Nederlandse kopman bleef langere tijd liggen op het asfalt.

De 23-jarige Arensman kreeg vlug medische hulp en de ambulance was al snel ter plaatse. De Nederlander werd verzorgd aan zijn verwondingen en zijn nek werd gestabiliseerd, waarna hij per brancard de ambulance in werd getild. De ernst van de verwondingen is nog onbekend. De ambities van Arensman in de Vuelta eindigen zo in de buurt van Oliva.

Update 20.35
De wedstrijdorganisatie meldt dat Arensman letsel aan het gezicht en een gebroken sleutelbeen heeft overgehouden aan zijn val. Na zijn valpartij werd de kopman van INEOS Grenadiers afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. De Nederlander blijkt nu dus een aanzienlijke tijd aan revalidatie in het verschiet te hebben.

Vorig jaar eindigde Thymen Arensman nog als zesde in de Vuelta a España. Dit jaar eindigt het avontuur voor de 23-jarige Nederlander dus op dag zeven van de rittenkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.