Vuelta a España 2020 start op 14 augustus in Utrecht
foto: Marcel Koch (archief)
dinsdag 18 juni 2019 om 17:45

Vuelta a España 2020 start op 14 augustus in Utrecht

De Ronde van Spanje begint volgend jaar op vrijdag 14 augustus in Utrecht. Het was al een tijdje duidelijk dat de Domstad tegen die tijd gastheer is van de eerste twee etappes van de Vuelta, maar nu zijn ook de data bekend. Op zaterdag 15 augustus is het dan weer tijd voor de eerste rit-in-lijn met finish op Utrect Science Park.

Het definitief vaststellen van de data duurde ditmaal wat langer, aangezien volgend jaar ook de Olympische Spelen worden gehouden in Tokio. De Vuelta-organisatie moet dan ook rekening houden met de verschillende wielerdisciplines die in Japan op het programma staan.

Op woensdag 12 augustus is het tijd voor de ploegenpresentatie, twee dagen later dus gevolgd door een ploegentijdrit van 23,7 kilometer door het centrum van Utrecht. Op zaterdag koersen de renners dan weer van Den Bosch naar Utrecht. “We zijn blij dat nu ook de data bekend zijn waarop de Vuelta zal worden verreden”, zo vertelt Klaas Verschuure aan RTV Utrecht.

De wethouder van Economische Zaken is enthousiast. “Veel bewoners, ondernemers, scholen en andere organisatoren in de stad zijn nu al bezig om van de Vuelta een Utrechts feestje met een Spaans tintje te maken. Nu kunnen we ons echt richten op de specifieke data.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.