Vuelta a España voert gesprekken met regio Piëmont over Italiaanse start in 2025
In 2023 won Sepp Kuss de Vuelta - foto: Cor Vos
zaterdag 1 juni 2024 om 18:21

Vuelta a España voert gesprekken met regio Piëmont over Italiaanse start in 2025

De Ronde van Spanje begint dit jaar in Portugal en in 2026 zal de Gran Salida plaatsvinden in Monaco. De startlocatie voor 2025 is nog niet bekend, maar het gerucht gaat al wel langer dat de Vuelta-karavaan volgend jaar naar de Italiaanse regio Piëmont trekt. Javier Guillén, de directeur van de Vuelta, heeft nu in gesprek met AS bevestigd dat er inderdaad gesprekken gaande zijn met Piëmont.

Guillén zegt dat de Vuelta de komende jaren over de grenzen zal blijven gaan. “We willen dat La Vuelta blijft groeien, internationaal blijft uitbreiden en nieuwe gebieden opzoekt”, zegt hij. “Ik kan bevestigen dat het klopt dat Piëmont interesse heeft in het organiseren van de Gran Salida in 2025. We werken eraan. We willen het heel graag, want Italië is een wielerland en is dit jaar ook gastheer van de Tour de France. We zouden het geweldig vinden als de Vuelta in dit gebied komt.”

“We voeren gesprekken en werken hard. Als het goed komt, zou dit ons veel voldoening geven. Een officiële bevestiging moet er nog komen van beide partijen, maar ik ben heel blij om te zeggen dat La Vuelta en Piëmont dichter bij elkaar komen. (…) We moeten de details nog invullen. Het is nog niet afgerond, maar we zitten op het juiste spoor en gaan vooruit. Het idee is om voor de Vuelta van 2024 met een aankondiging te komen.”

Kuss, Vingegaard én Roglic in komende editie?
Over die Vuelta van 2024 gesproken: Guillén verwacht een sterk deelnemersveld voor de komende editie. “Kuss, de winnaar van vorig jaar, heeft al bevestigd dat hij zijn titel zal verdedigen. Dat is voor ons heel belangrijk. Hopelijk komen de twee die met hem op het podium stonden, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic, ook weer. De kans is reëel dat dat gebeurt. Het is nu eerst tijd voor de Tour de France en als alles daar goed verloopt, is dat ook goed nieuws voor de Vuelta.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.