Vuelta a San Juan kondigt nieuwe deelname Remco Evenepoel aan
Remco Evenepoel in de Vuelta a San Juan 2019 - foto: Cor Vos
zondag 10 november 2019 om 19:39

Vuelta a San Juan kondigt nieuwe deelname Remco Evenepoel aan

De Vuelta a San Juan heeft volgend jaar onder meer Peter Sagan, Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe aan de start staan. Dat heeft de Argentijnse rittenkoers gemeld bij de presentatie voor 2020. Voor Evenepoel wordt het een terugkeer in de wedstrijd waar hij eerder dit jaar debuteerde als prof.

Van 26 januari tot en met 2 februari is de Vuelta a San Juan de allereerste ProSeries-wedstrijd ooit. In eerste instantie was de Argentijnse wedstrijd niet present in die lijst, maar inmiddels heeft de UCI de Pro-status wel toegekend aan San Juan.

De zevendaagse ronde verwelkomt zes WorldTeams (de nieuwe naam voor de WorldTour): BORA-hansgrohe, Deceuninck-QuickStep, UAE Emirates, Israel Cycling Academy, Movistar en Cofidis. Van die teams zijn naast Sagan, Evenepoel en Alaphilippe ook de namen van Fernando Gaviria en Maximiliano Richeze bevestigd.

Aan de start verschijnen ook ProTeams (de nieuwe naam voor ProContinentaal) Bardiani-CSF, Androni Giocattoli-Sidermec, Neri Sottoli-Selle Italia, Fundación Euskadi en Rally-UHC. Negen continentale ploegen en vier nationale selecties maken de deelnemerslijst compleet.

Afgelopen seizoen ging de eindoverwinning naar Winner Anacona, voor Alaphilippe en Óscar Sevilla. In 2018 won Sevilla het eindklassement en in 2017 was Bauke Mollema de eerste eindwinnaar.

flag-ar Vuelta a San Juan 2020 – Rittenschema
26-01 – Etappe 1: San Juan – San Juan
27-01 – Etappe 2: Pocito – Pocito
28-01 – Etappe 3: Ullum – Ullum (ITT)
29-01 – Etappe 4: Jáchal – Valle Fértil
30-01 – Rustdag
31-01 – Etappe 5: Caucete – Alto Colorado
01-02 – Etappe 6: Villicum – Villicum
02-02 – Etappe 7: San Juan – San Juan

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.