Vuelta-directeur Guillén hoopt op Froome als nieuwe winnaar

vrijdag 14 juni 2019 om 13:11
Vuelta-directeur Guillén hoopt op Froome als nieuwe winnaar

foto: Cor Vos

Als het aan Vuelta-directeur Javier Guillén ligt, dan zal Chris Froome worden uitgeroepen tot de nieuwe eindwinnaar van de Vuelta a España 2011. “Bij een positieve test moet de eindzege naar de nummer twee gaan, maar het is aan de UCI om te beslissen”, zo vertelt hij aan het Spaanse AS. De betrapte Cobo kan echter nog in beroep gaan bij het CAS.


De internationale wielerunie liet gisteren weten dat het met terugwerkende kracht de oud-renner heeft geschorst wegens abnormale waarden in zijn biologische paspoort tussen 2009 en 2011. Hierdoor zijn alle uitslagen geschrapt in deze periode, waaronder zijn eindoverwinning in de Vuelta van 2011.

Mocht Cobo niet in beroep gaan, dan kan Chris Froome worden uitgeroepen tot winnaar van de 66e editie van de Vuelta a España. “Het zou logisch zijn mocht Froome worden uitgeroepen tot winnaar, aangezien hij als tweede finishte”, aldus Guillén. “Maar het is aan de UCI om te bepalen of de zege naar hem gaat.”

“Het meest logische is echter een herziening van de uitslag.” En zo lijkt er na bijna acht jaar een andere renner de Vuelta van 2011 te winnen. “Hoe sneller een zaak is afgehandeld, hoe beter. Maar ik geloof in het huidige antidopingsysteem, aangezien de valsspelers altijd worden gepakt”, zo besluit Guillén.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.