‘Vuelta geeft wildcards aan Spaanse teams en laat Warren Barguil thuis’
foto: ASO
woensdag 24 januari 2018 om 15:09

‘Vuelta geeft wildcards aan Spaanse teams en laat Warren Barguil thuis’

Warren Barguil kan fluiten naar deelname aan de Vuelta a España. Dat meldt L’Equipe. Volgens de Franse krant ontvangt Fortuneo-Samsic, de ploeg van de winnaar van de meest recente bolletjestrui in de Tour, namelijk geen wildcard. En daar hadden Barguil en co nog wel zo op gehoopt.

De organisatie van de Vuelta geeft voor dit seizoen de voorkeur aan de Spaanse ProContinentale ploegen. Vorig jaar was Caja Rural-Seguros RGA nog de enige; dit jaar zijn Euskadi Basque Country-Murias en Burgos-BH daar bij gekomen. Die drie teams lijken zeker. Ook Cofidis ontvangt een wildcard volgens L’Equipe. De Franse bank is al jarenlang sponsor van de Vuelta.

Naast Fortuneo-Samsic lijkt dit ook slecht nieuws voor Aqua Blue Sport, dat vorig jaar nog een etappezege boekte in de Spaanse rittenkoers. Het Manzana Postobon van Jetse Bol was vorig jaar ook present. De Vuelta start dit jaar op 25 augustus in Malaga.

[poll id=”707″]

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
24 januari 2018 19:52
Logisch de Spanjaardne heb jeugd nodig, dus moet je ook ze de kans geven om door te breken.
Anders gaat het fors achteruit met nu Contador weg binnenkort Valverde. Dan blijft er niet meer veel over zo 123 die het over gaat nemen!
24 januari 2018 20:21
Vrij logisch dat een Spaanse organisatie vooral de voorkeur geeft aan Spaanse ploegen. De Tour en Giro doen dat tot op zekere hoogte ook.
Niets mee mis.
24 januari 2018 21:23
Cofidis was vorig jaar erbarmelijk slecht. Maar ze zullen dit jaar hopelijk starten met de Herrada broertjes en wie weet ook Bouhanni (zal geen WK rijden lijkt me). Mate en Navarro wellicht nog als extra Spaans contingent. Dat zou toch een zeer gedegen ploeg zijn.
24 januari 2018 23:10
Denk niet dat Barguil ook echt gehoopt had op die wildcard hoor, die ging al gewoon 111% vd tour. Wel hoop ik dat hij ook mag gaan rijden in de grote klimklassiekers.
24 januari 2018 23:40
Wat rot voor Barguil. Hij heeft dezelfde sympathieke uitstraling die Virenque had. Het enige dat nog aan de foto ontbreekt is blond haar.
25 januari 2018 08:47
'Ook Cofidis ontvangt een wildcard volgens L’Equipe. De Franse bank is al jarenlang sponsor van de Vuelta.'

Is dit niet een soort van belangenverstrengeling? Ik bedoel, ze kopen als het ware hun vueltadeelname bij de sponsoring aan. Dit lijkt mij toch ook niet de bedoeling.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.