Vuelta maakt deelnemende ploegen bekend: geen Israel-Premier Tech, wel Lotto Dstny
foto: Cor Vos
woensdag 8 maart 2023 om 13:25

Vuelta maakt deelnemende ploegen bekend: geen Israel-Premier Tech, wel Lotto Dstny

De Vuelta a España heeft woensdag bekendgemaakt welke ploegen er allemaal aan de start zullen verschijnen van de eerstvolgende editie van de drieweekse ronde. Naast de achttien WorldTeams zijn ook Lotto Dstny, TotalEnergies, Burgos-BH en Caja Rural-Seguros RGA van de partij. Een opvallende afwezige: Israel-Premier Tech.

Lotto Dstny en TotalEnergies waren, als de twee beste ProTeams, al zeker van een wildcard voor de Vuelta España. De twee formaties besloten hun gegarandeerde wildcards voor de Giro d’Italia nog terug te geven, maar nemen de Vuelta-uitnodiging wel aan.

Verder heeft de organisatie van de Vuelta goed nieuws voor twee Spaanse ProTeams. Het gaat om Burgos-BH, de ploeg van onder meer Jetse Bol, en Caja Rural-Seguros RGA. Burgos-BH was vorig jaar ook uitgenodigd voor de Ronde van Spanje, Caja Rural-Seguros RGA keert na een jaar afwezigheid weer terug.

Buiten de boot 
Waar winnaars zijn, zijn automatisch ook verliezers. Euskaltel-Euskadi en Equipo Kern Pharma, die er vorig jaar nog wel bij waren in de Vuelta, zijn dit keer niet uitgenodigd. Ook Israel-Premier Tech, de ploeg van tweevoudig Vuelta-winnaar Chris Froome, Michael Woods en Giacomo Nizzolo, valt buiten de boot.

Verder moeten de nieuwe ProTeams Q36.5 Pro Cycling en Tudor nog een jaartje wachten op een groterondedebuut.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.