Vuelta-peloton gaat lopend door Grote Kerk van Breda
In 2017 was de BinckBank Tour ook al in Breda - foto: Cor Vos
vrijdag 25 oktober 2019 om 17:29

Vuelta-peloton gaat lopend door Grote Kerk van Breda

De renners die volgend jaar de Vuelta a España rijden, moeten een klein deel van het parcours lopend afleggen. Tijdens de neutralisatie van de derde etappe gaat het peloton te voet door de Grote Kerk, heeft de Brabantse stad bekendgemaakt. Breda is de start- en finishplaats van die etappe.

De start van de etappe is nabij het Kasteel van Breda, waar de renners één voor één een brug af moeten. De neutralisatie gaat dan ook door de binnenstad én door de Grote Kerk, ook wel de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

“De Vuelta 2020 is een unieke kans om ons mooi Breda aan de wereld te presenteren”, laat sportwethouder Daan Quaars van Breda weten aan Omroep Brabant. “We hebben heel zorgvuldig een prachtige route langs de highlights van Breda samengesteld. En als klap op de vuurpijl gaat de Ronde van Spanje niet langs de kerk, maar door de kerk.”

Drie dagen in Nederland
Na de passage door de kerk gaat de 194 kilometer lange rit door West-Brabant, met onder meer Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Dongen, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Rucphen en Etten-Leur. De finish is op het Chasséveld in Breda.

De Vuelta van 2020 begint op vrijdag 14 augustus in Utrecht met een ploegentijdrit. De tweede etappe gaat van Den Bosch naar Utrecht en uitstap naar Nederland eindigt met de Breda-rit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.