Vuelta voorbij voor Cameron Meyer
maandag 3 september 2012 om 09:37

Vuelta voorbij voor Cameron Meyer

foto: Sirotti

Cameron Meyer zal vandaag niet meer aan de start staan van de zestiende etappe van de Ronde van Spanje. De renner van Orica-GreenEDGE heeft uit voorzorg besloten de ronde te verlaten. De Australiër zal zich nu voorbereiden op het WK in Limburg.

“Cameron is een belangrijke schakel in onze ploeg voor het WK Ploegentijdrit,” liet de ploeg weten. “Om de vermoeidheid voor te zijn, verlaat hij met het oog op dit doel Spanje.”

Meyer eindigde in de rit naar Ferrol als tweede achter de Brit Stephen Cummings. De 24-jarige renner reisde naar Spanje af met de hoop een rol te spelen voor het algemeen klassement, maar kwam er al snel achter dat het daarvoor nog iets te vroeg is.

De rouleur behoort tot de renners die namens Australië mogelijk gaan deelnemen aan het WK. De voorselectie bestaat naast Meyer uit Simon Clarke, Cadel Evans, Allan Davis, Simon Gerrans, Adam Hansen, Heinrich Haussler, Michael Matthews, Richie Porte, Michael Rogers, Rory Sutherland en David Tanner. Australië mag (net als Nederland) negen renners selecteren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.