Vuelta voorlopig niet naar Canarische Eilanden

dinsdag 17 september 2019 om 16:02
Vuelta voorlopig niet naar Canarische Eilanden

foto: Cor Vos

De Vuelta a España zal voorlopig niet afreizen naar de Canarische Eilanden, zo laat koersdirecteur Javier Guillén weten in gesprek met de Spaanse sportkrant AS. “Het is iets voor de lange termijn, niet voor 2020 of 2021”, aldus Guillén. Enkele jaren geleden leek een bezoekje aan de eilandengroep in de Atlantische Oceaan niet ver weg.

In 2015 waren er hardnekkige geruchten dat de Vuelta van 2017 zou eindigen op de eilanden Gran Canaria en Tenerife, met etappes over de Pico de las Nieves en de bekende trainingsberg El Teide. De 72e editie van de Ronde van Spanje eindigde echter ‘gewoon’ met een vlakke slotrit in het centrum van Madrid.

Koersdirecteur Guillén heeft nog steeds de vurige wens om de trip te maken naar de Canarische Eilanden, maar de Spanjaard beseft dat het nog wel een tijdje zal duren. “Het is een droom, maar het zal heel moeilijk worden vanwege de hoge kosten. Het is echt een project voor de lange termijn. Er is wel een plan.”

“Hopelijk kunnen we het plan ook uitvoeren. Ik voer op dit moment ook gesprekken met Frankrijk, Portugal en Marokko, maar de grootste en leukste uitdaging is om een bezoekje te brengen aan de Canarische Eilanden.” Dat het niet onmogelijk is, bewees de Vuelta in 1988. Toen begon de ronde namelijk op Tenerife en Gran Canaria.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.