Waarom je voor het WK veldrijden moet inzetten op Eli Iserbyt (en juist niet op Tom Pidcock)

donderdag 27 januari 2022 om 10:43
Waarom je voor het WK veldrijden moet inzetten op Eli Iserbyt (en juist niet op Tom Pidcock)
Ad

Met een editie waarin veelwinnaars Mathieu van der Poel en Wout van Aert ontbreken, ligt het speelveld voor het WK Veldrijden meer dan ooit helemaal open. Samen met Bingoal.be overlopen we de kanshebbers voor de titelstrijd in Fayetteville en kijken we hoeveel een juiste voorspelling kan opleveren.


Verhoog jouw noteringen met +25%

Bingoal heeft speciaal voor het WK Veldrijden een aantrekkelijke actie opgezet. Indien jij je inschrijft voor deze promotie, dan worden jouw noteringen met +25% verhoogd. Een unieke kans om jouw wielerkennis te verzilveren. Laat deze actie daarom niet aan je voorbijgaan!

Wie wint het WK Veldrijden? Verhoog tijdelijk je odds met maar liefst +25%


Na olympisch goud nu wereldtitel?

Sterke optredens in Hamme en Hoogerheide hebben ervoor gezorgd dat de bookmakers geen Belg als topfavoriet hebben aangewezen. Opvallend, omdat beide wedstrijden afgelopen weekend wél door een landgenoot werden gewonnen. Toch is geen van hen diegene die zondag de wereldtitel ophaalt daar in Amerika. Als de bookies het bij het rechte eind hebben, dan is Tom Pidcock na zondag de nieuwe wereldkampioen veldrijden. De 22-jarige Brit geldt natuurlijk als supertalent. Hij maakte deze winter in Boom (4 december) zijn entree in het veld en de crosser van INEOS Grenadiers maakte daarna toch wel veel indruk.

Het zou voor de Brit een bijzondere mijlpaal zijn. Afgelopen zomer werd hij in Tokio immers ook al olympische kampioen, al was dat uiteraard op de mountainbike. Toeval of niet: de ronde daar in Fayetteville heeft wel wat weg van een mountainbike-parcours. Er zit een weinig technische, lange afdaling in het begin, gevolgd door een lange kliminspanning. Daarna volgen steeds een aantal kleine draai-en-keer hellingkje en dat is natuurlijk spek naar de bek van explosieve types als Pidcock. Bij droog weer zal het een snelle cross zijn, maar wel met de nodige hoogtemeters. Een inzet op de Brit krijg je bij winst 1,75 keer uitbetaald.

Verschalkt Tom Pidcock de Belgen in Fayetteville? Zet in & win!


Vijf uitdagers

Het belooft in ieder geval een spannend WK te zijn. Waar het normaal of Van der Poel of Van Aert was geweest, kan het dubbeltje nu zes kanten opvallen. Pidcock dus, maar uiteraard doen ook wij Belgen een behoorlijke duit in het zakje. Na het wegvallen van Hermans zijn er normaal gesproken nog vier landgenoten over die mogen dromen van de wereldtitel. Eli Iserbyt is daarvan de voornaamste. De nummer één op de UCI Ranking, winnaar van de Wereldbeker en leider in de Superprestige won deze winter de meeste wedstrijden. Bij een nieuwe overwinning van de Pauwels Sauzen-Bingoal renner krijg je drie keer je inzet terug.

Ook voor Toon Aerts ligt er een once in a lifetime-kans op de regenboogtrui. De renner van Baloise Trek Lions werd in zijn carrière al eens Belgisch en Europees kampioen. Hij zou maar wat graag een wereldtitel toevoegen. Een inzet op hem levert je acht keer je inzet op. Dat geldt ook voor Aerts’ ploeggenoot Lars van der Haar. De Nederlander kent tot op heden een 100% score op de kampioenschappen dit seizoen. Hij werd al eens de beste van de wereld bij de beloften. Van der Haar vindt net als Pidcock en Iserbyt een parcours op maat. Een wilder gokje? Zet dan eens in op Michael Vanthourenhout (x12) of Laurens Sweeck (x20).

De kans op een wereldtitel voor iemand anders als de reeds genoemde zes, lijkt welhaast een utopie. Toch heeft België een voordeel, omdat er geen ander land met zo veel deelnemers naar de States afreist. Zeg nu eerlijk: wie gaat Jens Adams (x200), Daan Soete, Vincent Bastaens (beiden x300) of invaller Toon Vandenbosch (x400) halen als een van hen is ontsnapt? Dan is het al gauw aan Pidcock, Van der Haar of Corné van Kessel (x100) zelf. Hoewel de kans voor outsiders bijzonder klein is, is die tegelijkertijd groter dan ooit.

Een Belgisch wereldtitel in Fayetteville? Zet in & win!


Oranje boven bij de dames
Naast de mondiale titelstrijd bij de mannen is ook de dameswedstrijd een strijd om naar uit te kijken. Daar ligt het in de lijn der verwachtingen dat er een dame in een oranje shirt na afloop op de hoogste trede van het podium staat. De Nederlandse dames domineren namelijk wederom deze crosswinter.

Marianne Vos wordt als topfavoriete bestempeld. Indien zij een achtste wereldtitel in het veld aan haar palmares toe weet te voegen, levert dat 1,7 maal de inzet op. Uittredend kampioene Lucinda Brand geldt als haar voornaamste uitdaagster. De renster van Baloise Trek Lions – die zondag in Hoogerheide nog maar meerdere in Vos moest erkennen – staat genoteerd aan 2.40.

Ceylin del Carmen Alvarado staat met een notering van 10.00 genoteerd als outsider. Blanka Kata Vas staat als eerste niet-Nederlandse genoteerd. Een Hongaarse zege lever twaalf maal de inzet op. De Belgische eer moet verdedigd worden door Sanne Cant. De drievoudig wereldkampioen worden echter weinig kansen toegedicht. Indien zij weet te verrassen, wordt er zestig keer de inzet uitgekeerd.

Kan Sanne Cant de Nederlandse dames verrassen? Zet in en win 60 keer jouw inzet!


Bekijk hier alle quoteringen voor het WK Veldrijden

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone