Waarom Maxim Van Gils niet zal deelnemen aan de Brabantse Pijl
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 9 april 2024 om 16:36

Waarom Maxim Van Gils niet zal deelnemen aan de Brabantse Pijl

Hij stond even op de voorlopige deelnemerslijst, maar Maxim Van Gils zal woensdag niet meedoen aan de Brabantse Pijl. Waarom? De Belg wil zich volledig richten op de aankomende heuvelklassiekers: Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

In de definitieve selectie van Lotto Dstny voor de Brabantse Pijl is er dus geen spoor van Maxim Van Gils. En dat terwijl de 24-jarige puncheur met zijn kwaliteiten een kandidaat-winnaar zou zijn in Overijse. “Daar is geen specifieke reden voor”, geeft de ploeg mee aan Sporza. “Maxim wil zich ten volle focussen op het drieluik Amstel-Waalse Pijl-Luik-Bastenaken-Luik.”

Van Gils was vorig seizoen al goed voor toptienklasseringen in de Amstel Gold Race en Waalse Pijl. Daarnaast was hij elfde in Luik-Bastenaken-Luik. De jonge coureur is dit seizoen ook uitstekend op dreef. Hij was al derde in Strade Bianche en zevende in Milaan-San Remo. Daarnaast won hij de tot een individuele tijdrit ingekorte Ruta del Sol en stond hij op het podium van de Faun Drôme Classic (derde) en Gran Premio Miguel Indurain (tweede).

De Belgische formatie rekent woensdag in de Brabantse Pijl vooral op de Deen Andreas Kron, die dit seizoen wegens een hersenschudding alleen nog maar de Ronde van Catalonië in zijn benen heeft. Met Jenno Berckmoes, Pascal Eenkhoorn en Alec Segaert beschikt Lotto Dstny over nog drie gevaarlijke outsiders. Mathijs Paasschens, Jonas Gregaard en Sébastien Grignard vervolledigen de selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.