Wanty-Gobert blijft Corendon-Circus voor in UCI-ranking
foto: Cor Vos
woensdag 23 oktober 2019 om 17:10

Wanty-Gobert blijft Corendon-Circus voor in UCI-ranking

Wanty-Gobert is Corendon-Circus voorgebleven in de UCI Europe Tour-ranking. Wanty-Gobert eindigde achter Total Direct Energie op de felbegeerde tweede plaats, die recht geeft op een gegarandeerde wildcard voor alle eendaagse wedstrijden in de WorldTour.  

Verder is het nog onzeker of Wanty-Gobert ook recht heeft op een gegarandeerde wildcard in de grote rondes en meerdaagse WorldTour-wedstrijden. In de hervormingsplannen van de UCI staat dat bij achttien WorldTour-teams (zoals nu het geval is), de beste twee ProContinental-ploegen van het jaar ervoor een gegarandeerde wildcard voor alle WorldTour-wedstrijden krijgen, maar aankomend jaar ziet het er naar uit dat er meer dan achttien teams in het bezit zullen zijn van een WorldTour-licentie.

Worden er meer dan achttien teams toegelaten tot de WorldTour, dan vervalt de gegarandeerde wildcard voor de grote rondes en de overige WorldTour-etappekoersen voor Wanty-Gobert. De UCI zal woensdag bekendmaken welke teams een WorldTour-licentie verkrijgen.

Uitslag Europe Tour Ranking
1. flag-fr Total Direct Energie (5152.67 punten)
2. flag-be Wanty Gobert (5086 punten)
3. flag-be Corendon-Circus (4898 punten)
Volledige uitslag


Meer over de strijd tussen Corendon-Circus en Wanty-Gobert:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.