Wanty-Gobert heet vanaf volgend jaar Circus-Wanty Gobert
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 11 december 2019 om 08:11

Wanty-Gobert heet vanaf volgend jaar Circus-Wanty Gobert

Wanty-Gobert heeft een nieuwe hoofdsponsor voorgesteld voor 2020. Het gaat om het Belgische gokbedrijf Circus, al sinds 2017 co-sponsor van de ploeg van ploegleider Hilaire van der Schueren. Circus wordt de komende drie seizoenen hoofdsponsor van het team, zo blijkt uit een perscommuniqué.

Circus heeft als nieuwe hoofdsponsor een duidelijke ambitie: het gokbedrijf wil de ploeg naar de top van het internationale wielrennen brengen. “We willen als bedrijf de ploeg begeleiden in hun progressie”, zo vertelt CEO Emmanuel Mewissen. “We blijven trouw aan onze Belgische origine, maar we zijn ook in volle internationale ontwikkeling, zo richten we ons eveneens op de Franse markt.”

Teammanager Jean-François Bourlart is maar wat blij met het doorschuiven van Circus. “Wanty en Gobert, die ons project sinds 2014 steunden, hebben ons de ruimte gegeven om op zoek te gaan naar nieuwe partners. We staan nu op een kruispunt na drie deelnames aan de Tour de France, we hebben tegenwoordig de ambitie om structureel bij de beste UCI ProTeams te horen.”

Veldritambities 
Maar Circus-Wanty Gobert wil niet alleen groeien als wegploeg, zo heeft het ook gezonde ambitie in de cross. Per 2020 is het team – zoals eerder bekend – ook in het veldrijden actief onder de naam Tormans Cyclocross Team. De ploeg maakt op 1 januari zijn debuut in Baal, de zesde cross in de DVV Verzekeringen Trofee. De speerpunten van het team zijn Quinten Hermans en Corné van Kessel.

Ploegleider Van der Schueren: “Onze wil is om zowel op de weg als in het veld progressie te blijven boeken. We willen één van de beste, zo niet het beste cyclocrossteam in de wereld worden. We willen ons niet enkel concentreren op de herenprofs.” En dus zal de ploeg ook uit vrouwelijke- en U23-renners bestaan. “Door de partnerschappen met Circus en Tormans kunnen we ons nog meer versterken.”

Om nog even terug te komen op Circus: het bedrijf was dit jaar nog co-sponsor van de ploeg van Mathieu van der Poel, namelijk Corendon-Circus. Reisoperator en hoofdsponsor Corendon heeft nog een contract tot eind 2020.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.