Wanty-Gobert mikt morgen vol op de bollentrui
©Cor Vos
vrijdag 5 juli 2019 om 17:05

Wanty-Gobert mikt morgen vol op de bollentrui

Wie morgen als eerste over de top van de Muur van Geraardsbergen rijdt, mag goed drie uur later het podium op om de allereerste bollentrui van de Ronde van Frankrijk 2019. Wanty-Gobert zet daar vol op in, om zo een eerste graantje publiciteit te pakken. Aimé De Gendt, Frederik Backaert en Xandro Meurisse zijn kandidaat.

Voor ploegleider Hilaire Van der Schueren is de passage over de Muur van Geraardsbergen het belangrijkste moment van het openingsweekend. De 71-jarige Oost-Vlaming woont in Geraardsbergen, maar vooral: Van der Schueren beseft dat de bollentrui in eigen land een hoop publiciteit oplevert. Dus geeft hij zijn mannen alvast mee om er vol voor te koersen.

Behalve Andrea Pasqualon, die zich voor de sprint moet sparen, en klassementstroef Guillame Martin, mag iedereen zijn kans wagen. Onder meer Aimé De Gendt, Frederik Backaert en Xandro Meurisse zijn alvast geïnteresseerd en gaven aan een poging te doen om mee te gaan in een vroege ontsnapping en daarna de Muur (3de categorie) op te sprinten. Wie als eerste boven komt, pakt twee punten, de nummer twee krijgt ook een puntje. Wat later ligt ook op de Bosberg (4de cat.) nog één punt te rapen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.