Wanty-Gobert verliest Martin aan Cofidis
foto: Cor Vos
woensdag 7 augustus 2019 om 12:06

Wanty-Gobert verliest Martin aan Cofidis

Guillaume Martin verruilt Wanty-Groupe Gobert voor Cofidis. De Franse formatie maakte vandaag bekend dat de 26-jarige Fransman een contract tekent voor twee seizoenen.

De nummer twaalf van de voorbije Tour de France verkiest een contract bij de formatie van Cédric Vasseur boven een overstap naar Groupama-FDJ, dat ook interesse had. Martin kwam de voorbije vier jaar uit voor Wanty-Gobert. Vorig jaar won hij namens de Belgische formatie het Circuit Cycliste Sarthe.

Podium in de Tour
“Guillaume is een renner waar nog marge op zit”, legt teammanager Vasseur uit. “Hij heeft het in zich om snel het podium te halen in de Tour de France. Ik heb er alle vertrouwen in dat we kunnen helpen om een doorbraak te realiseren.”

Het is opmerkelijk dat Martin volgend seizoen al aansluit, aangezien hij nog een doorlopend contract had bij zijn huidige werkgever. “Ik wil het Wanty-team algemeen directeur Jean-François Bourlart bedanken voor het feit dat hij hem de mogelijkheid heeft geboden om al in 2020 bij onze organisatie te komen,” zegt Vasseur daar over.

Voor het ambitieuze Cofidis is Martin de derde nieuwkomer voor volgend seizoen. Eerder deze week maakte het de komst van Elia Viviani en Fabio Sabatini bekend.

Wanty-Gobert haalt Petilli
Wanty-Gobert zit ondertussen zelf niet stil op de transfermarkt. La Gazzetta dello Sport weet namelijk te melden dat de ploeg zich versterkt met Simone Petilli. De 26-jarige Italiaan zou de overstap maken van UAE-Team Emirates. Sprinter Andrea Pasqualon heeft bovendien voor twee seizoenen bijgetekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.