Wanty-Groupe Gobert trekt Fransman aan als Head of Performance
foto: Wanty-Groupe Gobert
donderdag 17 januari 2019 om 18:30

Wanty-Groupe Gobert trekt Fransman aan als Head of Performance

Samuel Bellenoue gaat bij Wanty-Groupe Gobert aan de slag als Head of Performance. De Fransman is geen totale onbekende voor de ProContinentale ploeg: hij is namelijk al enkele jaren actief als trainer van Guillaume Martin, de kopman van het team van Hilaire Van der Schueren.

Bellenoue is een voormalig duatleet, die voorheen actief was voor WorldTour-ploeg AG2R La Mondiale. Hij kijkt uit naar een nieuw avontuur, zo laat hij weten in een persbericht van Wanty-Groupe Gobert. “Een belangrijke reden om de overstap te maken, is omdat ik aanvoelde dat de ploeg in een positieve spiraal zit.”

“Bovendien werk ik graag in een internationale omgeving”, gaat Bellenoue verder. “Ik wil de performance-tak verder uitbreiden en verstevigen.” De Fransman zal intensief gaan samenwerken met oud-renner Frederik Veuchelen, die al een tijdje als trainer verbonden is aan de ProContinentale ploeg.

Intensieve samenwerking met Frederik Veuchelen 
“We vullen elkaar als duo goed aan”, aldus de nieuwe Head of Performance. “Ik heb meer de wetenschappelijke kennis, bijvoorbeeld van hoogtestages en tijdrijden. Fré heeft als ex-renner dan weer een uitstekende terreinkennis. Hij wil zich bovendien specialiseren in de voedingsleer.”

De sportieve leiding van de ploeg blijft in handen van Van der Schueren. “We merken echter dat de WorldTour-ploegen zich sterk focussen op performance. Het doel is om de kloof te dichten. Wanty-Groupe Gobert blijft zodoende evolueren en progressie maken”, aldus manager Jean-François Boulart.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.