Wanty-Groupe Gobert versterkt zich met Thurau en Martin
vrijdag 16 oktober 2015 om 15:56

Wanty-Groupe Gobert versterkt zich met Thurau en Martin

Wanty Groupe Gobert heeft versterking zeven en acht voor het komende seizoen beet. De ploeg maakt zelf bekend dat Björn Thurau het komende seizoen voor de ploeg van Hilaire Van der Schueren rijdt, terwijl het Franse klimtalent Guillaume Martin zijn tweejarig contract tegenover l’Orne Combattante bevestigt.

“Voor mij is Wanty-Groupe Gobert een nieuwe start”, vertelt de 27-jarige Duitser, die afgelopen week zijn contract bij Bora-Argon 18 inleverde. “Ik zocht een ploeg die me de kans biedt om mijn aanvallende stijl van koersen te laten zien. België is het land waar wielrennen het meest leeft. Ik kijk er daarom zeer naar uit in een Belgische ploeg te rijden volgend seizoen.” De voormalige Europcar-renner is ondanks zijn aanvalslust nog altijd op zoek naar zijn eerste profzege.

“Ik wil de mensen graag een show geven en de koers interessant maken. In die zin lijk ik wel een beetje op Jens Voigt. Hij zei me laatst van mijn koersstijl te houden en vertrouwde me toe dat die zege wel zal komen als ik zo zal doorgaan. Dat is de volgende stap die ik bij Wanty-Groupe Gobert hoop te zetten. Ik wil weer het beste van mezelf laten zien en zorgen voor mooie, aantrekkelijke koersen. Om slim te rijden en iets moois mee naar huis te nemen voor de ploeg en de supporters,” besluit Thurau.

Martin: “Aanbod van Sky naast me neergelegd”

Guillaume Martin - Foto: CC Etupes

Guillaume Martin – Foto: CC Etupes

De keuze voor Wanty-Groupe Gobert is voor Guillaume Martin  een hele bewuste. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften en de bergrit naar La Rosière in de Tour de l’Avenir (tiende in het eindklassement), had ook de overstap naar de WorldTour kunnen maken. “Na vele contacten, waaronder Sky, heb ik de keuze voor Wanty-Groupe Gobert gemaakt. Het programma van de ploeg is voor mij heel interessant, omdat ik mezelf in de eerste twee jaar van mijn carrière beter kan profileren. Ik ben dan ook erg blij om bij deze Belgische ploeg te hebben getekend”, aldus Martin.

Voor het Franse talent, die overkomt van CC Etupes, is het programma al zo goed als duidelijk. In afwachting van de wildcards start Martin in de rondes van de Algarve, Catalonië, Zwitserland en de Eneco Tour. Daarnaast mag hij zich opmaken voor een aantal Belgische wedstrijden zoals de Waalse Pijl, maar ook zijn debuut in een grote ronde lonkt: bij een uitnodiging van RCS zal de 22-jarige Fransman waarschijnlijk ook de Giro d’Italia rijden voor Wanty-Groupe Gobert.

Zestien renners tot op heden
Thurau en Martin zijn de zevende en achtste nieuwe renner voor 2016. Eerder tekenden Dimitri Claeys, Kenny Dehaes, Thomas Degand, Robin Stenuit, Gaëtan Bille en Antoine Demoitié al een overeenkomst met de formatie van algemeen manager Jean-François Bourlart. Marco Marcato, Roy Jans, Jérôme Baugnies, Kévin Van Melsen, Lander Seynaeve, Simone Antonini, Frederik Backaert en Tom Devriendt stonden al onder contract voor 2016.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
16 oktober 2015 16:05
De 22-jarige FransMAN.
16 oktober 2015 16:05
Vooral Martin een zeer interessante aanwinst, echt een goede renner. Kan prima bergop. Ik snapte eigenlijk niet dat AG2r of FDJ hem niet binnen hebben gehaald, maar blijkbaar kiest hij heel bewust voor zijn ontwikkeling.

Met Degand, Martin en Thurau wordt dit team bergop serieus versterkt.
16 oktober 2015 16:09
Wanty met de beste transfers!
16 oktober 2015 16:52
Wanty zeker goed toegeslagen op transfermarkt dit jaar...
16 oktober 2015 17:05
Eigenlijk had Martin natuurlijk naar Etixx moeten gaan, dan hadden ze drie Martins gehad, alle drie uit een ander land alleen.
16 oktober 2015 17:48
Verrassende keuze.
"maar ook zijn debuut in een grote ronde lonkt: bij een uitnodiging van RCS zal de 22-jarige Fransman waarschijnlijk ook de Giro d’Italia rijden voor Wanty-Groupe Gobert." Volgens mij is de kans dat Wanty een wildcard krijgt voor de Giro verwaarloosbaar.
16 oktober 2015 17:51
@wielario: met Marcato, Gasparotto en Napolitano hebben ze anders 3 prima Italianen in dienst. Ik geef ze in elk geval meer kans dan Roompot.
16 oktober 2015 19:02
Thurau naar Wanty had ik niet zien aankomen. Zijn contract afgekocht; ik had toch wel Cult of wellicht zelfs Giant verwacht. Het is overigens wel jammer dat hij bij Bora blijkbaar niet aanvallend mocht koersen (zal waarschijnlijk ook de rede geweest zijn dat hij niet naar de Tour mocht; alles voor een 16e plek van Nerz.) Hij was één van mijn favoriete renners bij Europcar.
16 oktober 2015 21:51
Oh my. Weer een Martin.
17 oktober 2015 03:02
Team Martin moet er nu komen.
17 oktober 2015 10:06
Je hebt bij Etixx ook nog Martinelli :p . Ik vind Wanty qua transfers uitstekend bezig, Hilaire moet die jongens nu wel tijd geven natuurlijk maar in dit team zit erg veel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.