Warbasse positief op corona, AG2R haalt drie renners uit Tour du Limousin
Larry Warbasse met UCI-voorzitter David Lappartient - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 21 augustus 2020 om 13:02

Warbasse positief op corona, AG2R haalt drie renners uit Tour du Limousin

Larry Warbasse heeft positief getest op het coronavirus, zo laat zijn ploeg AG2R La Mondiale weten. De Amerikaan, die overigens geen symptomen heeft, zal in quarantaine worden geplaatst. Zijn Franse werkgever heeft uit voorzorg besloten om drie renners uit de Tour du Limousin te halen.

Het gaat om Geoffrey Bouchard, Ben Gastauer en Axel Domont. Deze renners reden gisteren nog de voorlaatste etappe van de Tour du Limousin, maar verschenen niet meer aan de start van de slotrit naar Limoges. Bouchard, Gastauer en Domont reden afgelopen zaterdag nog samen met Warbasse de Ronde van Lombardije.

Gisteren werd bekend dat Hugo Houle, uitkomend voor Astana, positief heeft getest op het coronavirus. Door zijn positieve test moest Houle in quarantaine en zo miste hij de Ronde van Lombardije en de Giro dell’Emilia. Houle heeft, net als Warbasse, overigens geen klachten.

AG2R La Mondiale laat verder nog weten dat Domont, Bouchard en ook Clément Champoussin (eveneens actief in de voorbije Ronde van Lombardije) dit weekend niet zullen deelnemen aan het Frans kampioenschap op de weg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.