Ward Vander Meiren in kritieke toestand na botsing met landbouwmachine

maandag 20 juli 2020 om 10:41
Ward Vander Meiren in kritieke toestand na botsing met landbouwmachine

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Eliterenner zonder contract Ward Vander Meiren is gistermiddag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een sproeimachine, waarmee landbouwgewassen worden bespoten. De renner was op dat moment in de gemeente Heuvelland aan het trainen.

Vander Meiren reed samen met twee ploeggenoten bij wielerploeg Vind! Cycling Project, Briek Beuselinck en John-Ross Clauw, toen op een onoverzichtelijk kruispunt met voorrang van rechts een sproeimachine van de rechterkant kwam aangereden. Alles gebeurde razendsnel, lieten zijn ploegmaats weten aan Het Laatste Nieuws. Zij konden het gevaarte net ontwijken, maar Vander Meiren viel en kwam onder de wielen van de machine terecht.

Beuselinck en Clauw vertelden dat ze stevig onder de indruk waren van het ongeval, net als de bestuurder van de landbouwmachine. Naar verluidt remde hij met volle kracht, maar kon hij het ongeval niet vermijden. De Mobiele Urgentiegroep kwam ter plaatse en bracht Vander Meiren in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Ieper. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

Dit artikel delen:

1 Reactie

girardengo 20 juli 2020 om 19:30

Pfff…Het houdt niet op. Laten we hopen dat het goed afloopt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.