Warmte en harde koers breken LottoNL-Jumbo op in Waalse Pijl

woensdag 18 april 2018 om 19:33
Warmte en harde koers breken LottoNL-Jumbo op in Waalse Pijl

foto: Sirotti (archiefbeeld)

LottoNL-Jumbo kon vandaag in de Waalse Pijl geen rol van betekenis spelen. Robert Gesink en Floris De Tier hielden lang stand, maar moesten passen toen de strijd in de slotfase losbarstte. Gesink was op de twintigste plaats de best geklasseerde renner van de geel-zwarte formatie, De Tier eindigde 46e.

Gesink wist tot aan de slotklim bij het uitgedunde peloton te blijven, maar kon zich op de Muur van Huy niet mengen in de strijd om de ereplaatsen. De Tier hoopte na zijn zestiende plaats in de Amstel Gold Race op meer, maar hij bekende na afloop dat hij zich niet zo sterk voelde als afgelopen zondag.

“De koers was zwaar, vooral in de laatste ronden”, zei de Belg na afloop. “Van het peloton bleef weinig over. Ook de warmte speelde hierin een rol. Ik bereikte mijn limiet op de voorlaatste klim. Tot dat moment had ik goede benen, maar daarna moest ik terrein prijsgeven.”

Ronderenners
Ook volgens ploegleider Nico Verhoeven speelden de harde koers en de warme weersomstandigheden een beslissende rol in de Ardennenklassieker. “Robert en Floris reden lange tijd bij de favorieten, maar uiteindelijk konden ze het tempo niet bijhouden. Je kan niet van deze groep renners verwachten dat ze een podiumplaats pakken in een klassieker. Gesink en Kruijswijk zijn ronderenners; hun resultaat van vandaag zegt niets over hun huidige vorm.”

Dit artikel delen:

62 Reacties

mus van de maasstad 19 april 2018 om 09:19

Voor iemand die de hele koers niet goed was vind ik 20ste niet verkeerd.

@pol

De ronde
PR
Amstel
WP

Allemaal top 20 voor een ploeg die zich niet richt op deze wedstrijden (en dan ook nog de beoogde kopman moet missen) is toch niet slecht?

UrbanSteel 19 april 2018 om 09:33

Een zeer matig klassieker jaar voor Lotto-Jumbo tot nu toe , mensen kunnen gelijk hebben over het feit dat ze nu niet de renners daarvoor hebben , maar ik zie ook geen enkele renner een top 3 rijden in een grote ronde , Baskenland was leuk maar voor veel renners slechts, een voorbereiding voor de klimklassiekers. Bennet gaat lekker in de Tour of the Alps en voor de Lotto Jumbo fans hoop ik dat hij dit doorzet . Zelf ben ik supporter van Nederlandse wielrenners , voor welke ploeg ze ook rijden , ik zie liever bij wijze van spreken Tom Dumoulin voor het Duitse Sunweb een tijdrit winnen als dat Primoz Roglic voor het Nederlandse Lotto-Jumbo die tijdrit zou winnen. Achter de naam Dumoulin komt dan dat Nederlandse vlaggetje en achter Roglic een Sloveens vlaggetje.

Windraak 19 april 2018 om 10:07

Jammer volgende keer beter.
Ps wat een prachtzin :
’RV . Uiteindelijk zullen ze het wel eens met m proberen gaan denk ik.

Spinergy 19 april 2018 om 10:23

Klagen over de warmte…. ongelofelijk…

vlek 19 april 2018 om 10:29
Quote:
Van het peloton bleef weinig over. Ook de warmte speelde hierin een rol.

Feitelijk juist toch?

Waar er specifiek over de warmte wordt geklaagd in relatie tot de eigen prestatie mogen jullie me laten zien, wat ik kan het nergens vinden. Wat voor de klagers hier misschien weinig uitmaakt..

S.t.B 19 april 2018 om 13:13

Blijf het een risicovolle ‘tactiek’ vinden.. Je erbij neerleggen dat je als ploeg geen potten kunt breken in de eendagskoersen. Dit werkt demotiverend richting de eigen renners plus dat je hierbij naar verhouding veel WT punten aan je neus voorbij laat gaan. Stel dat Roglic geblesseerd zou raken.. Hiermee verliest TLJ waarschijnlijk meer dan een kwart van het potentieel aantal WT punten en belandt in de degradatiezone. Als degradatie dan ineens onvermijdelijk is zul je als ploegleiding flink balen dat je niet voor alle punten hebt geknokt. Je vooraf al indekken voor matige prestaties vind ik sowieso respectloos richting de fans.

Zjoske 19 april 2018 om 13:30

@vlek
Inderdaad. Vooral de titel die WielerFlits kiest naar aanleiding van die quote is onjuist en heeft deze hele non-discussie tot gevolg.

S.t.B 19 april 2018 om 14:17

@Zjoske.. Wielerflits moet inderdaad erg voorzichtig zijn met dit soort clickbait titels. Maar TLJ moet in zijn PR ook uitkijken clickbait uit te lokken. Vind ze tot nog toe in hun communicatie voor en na de eendagskoersen erg ongelukkig.

Com Truise 19 april 2018 om 15:04

Zou een Battaglin dit werk niet aan moeten kunnen? Komt goed een heuvel over en heeft toch aardig wat explosiviteit+een sterke sprint, Maak hem is kopman in dit soort koersen

ghostwriter 19 april 2018 om 15:52

@S.t.B
LottoNL kan hun budget maar één keer besteden. Ze hebben niet genoeg geld om naast een goede sprintploeg en klassementsploeg ook een goede klassiekerploeg te hebben. Als ze zich meer op de klassiekers gaan richten om in eendaagse wedstrijden meer punten te behalen zal dit ten koste gaan van de sprint- en/of klassementsploeg en zullen ze daarin minder punten behalen.

“Je vooraf al indekken voor matige prestaties vind ik sowieso respectloos richting de fans.”

Ik zie dan fans van LottoNL hier anders niet over klagen. Het zijn voornamelijk the usual LottoNL haters die zich hier over opwinden. De LottoNL fans begrijpen dat de ploeg voor de klassiekers gewoon niet de juiste wielrenners heeft en genieten van het feit dat de ploeg voor het eerst in jaren twee wereldtoppers (Roglic en Groenewegen) heeft.

S.t.B 19 april 2018 om 16:51

@ghostwriter. . Geniet ook zeker van Roglic en Groenewegen. Tijdens Romandië verwacht ik ook wel weer een TLJ met een geheel andere instelling. Roglic is nu toch wel een grote meneer in het peloton en dat zal de ploeg als geheel ook weer extra motiveren. Het is alleen wel zo dat de meeste publiciteit, los van de TdF, wordt gegenereerd in de voorjaarsklassieker periode. Sponsors vinden het dan niet zo fijn als je overal verkondigd hier niet de renners voor te hebben. Dit kan ook een bewuste underdog tactiek zijn, maar richting de renners kan zoiets demotiverend werken. Ik zou in ieder geval tijdens een klassieker niet lekker op de fiets zitten als mijn ploegleiding er weinig vertrouwen in heeft.

BenderBeach 19 april 2018 om 17:23

Hahaha humor jullie reacties!!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.