Warre Vangheluwe moest bang afwachten na te vroeg zegegebaar: “Plots zag ik Bennett opdoemen”
foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2024 om 19:18

Warre Vangheluwe moest bang afwachten na te vroeg zegegebaar: “Plots zag ik Bennett opdoemen”

In de Vierdaagse van Duinkerke heeft Warre Vangheluwe zijn eerste overwinning van 2024 geboekt. De 22-jarige Belg zat mee in de vlucht van de dag en wist in een bloedstollende slotfase de aanstormende sprinters voor te blijven. Al begon de renner van Soudal Quick-Step wel heel vroeg met juichen. “Ik was toen vrij zeker van mijn overwinning”, aldus Vangheluwe in gesprek met Het Nieuwsblad.

“Het was een ongelooflijke finale”, opent Warre Vangheluwe na zijn verrassende zege. “Het was risico’s nemen om de overwinning te kunnen pakken. Het was een spannende bedoening tot op het einde. We waren al vrij vroeg in de wedstrijd met zes renners in de aanval getrokken. Uiteindelijk bleven er hiervan nog vier over in de slotronde. In de laatste kilometer ging Alexis Gougeard voor zijn kans. Ik trok naar hem toe en kon hem achter mij houden.”

In de laatste meters leek het echter nog bijna mis te gaan voor de Belg. “Ik was vrij zeker van mijn overwinning, maar plots zag ik Sam Bennett opdoemen. En dan was het bang afwachten of ik eigenlijk wel gewonnen had. Ik was naar deze Vierdaagse van Duinkerke gekomen speciaal voor deze kasseirit met als doel me daarin te laten zien. Als je die etappe dan ook nog eens kan winnen, is dat zalig.”

Waar de winst van Vangheluwe een grote opsteker is voor de ploeg, zag Soudal Quick-Step Kasper Asgreen al vroeg in de rit tegen de grond gaan. Het klassement van de Deen is hierdoor om zeep geholpen, maar de Deen behoort wel tot de favorieten in de ritten van zaterdag en zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.