Warren Barguil dacht aan stoppen
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2019 om 15:13

Warren Barguil dacht aan stoppen

Warren Barguil (27) dacht serieus na over het beëindigen van zijn carrière. Komende zaterdag staat de klimmer van Arkéa-Samsic als Frans kampioen aan de start van de Tour de France. Volgens Barguil heeft hij mede door de steun van zijn vrouw het bijltje er niet bij neergegooid.

“Er zijn tijden geweest dat ik wilde stoppen met wielrennen, maar mijn vrouw heeft mij veel gesteund en ik heb niet opgegeven. Dat is het leven. Er zijn zware en goede momenten en ik begrijp dat het gaat om niet opgeven. Ik bedank mijn vrouw, mijn familie en mijn team, die mij hier doorheen hebben geholpen”, vertelt de winnaar van de bolletjestrui in de Tour van 2017 volgens CyclingWeekly.

‘Ik moest mijn benen terugvinden’
Toch kreeg Barguil twijfels toen hij nadacht over het beëindigen van zijn loopbaan. “Ik zei tegen mezelf dat als ik stop, ik een week later spijt zou hebben. En dat mijn leven lang”, zegt de voormalig renner van Team Sunweb. “Ik ben geen supermens. Ik ben door een lastige periode gegaan, maar ik zie dit niet als een revanche. Ik heb deze benen altijd al gehad, maar ik moest ze weer terugvinden. Net zoals dat ik mijn moraal moest vinden. Ik ben heel blij met mezelf.”

Na een moeilijk voorjaar (met een whiplash en een bekkenbreuk) kwam de klimmer in het Critérium du Dauphiné enigszins er doorheen met een dertiende plaats. Zondag wist hij die goede vorm om te zetten in winst op het Frans kampioenschap, waardoor hij met de driekleur naar Brussel gaat voor de Tourstart. “Mijn doel is het winnen van een rit, maar dan moet ik wel intelligenter rijden dan vorig jaar. Toen gooide ik een paar kansen weg. Deze trui geeft mij geen druk. Het is pure passie”, beschrijft Barguil.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.