Warren Barguil debuteert in Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix

maandag 22 juni 2020 om 15:08
Warren Barguil debuteert in Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos (archief)

Warren Barguil gaat zich dit jaar testen in twee nieuwe klassiekers. De huidige kampioen van Frankrijk heeft namelijk laten weten dat hij zal starten in Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix. Zijn hoofddoelen, de Tour de France en Luik-Bastenaken-Luik, blijven echter onveranderd.

De mede-kopman van Arkéa-Samsic liet eerder al weten dat hij in de Route d’Occitanie (1-4 augustus) en het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus) van start gaat in aanloop naar de Tour de France. De komende periode heeft Barguil daarvoor enkele hoogtestages ingelast.

“Ik ga van donderdag tot en met 2 juli met een deel van de Arkéa-Samsic-ploeg naar de Alpen. Daar verkennen we etappes 15, 16, 17 en 18 van de Tour de France”, legt hij uit. “Ik kan niet wachten om mijn vrienden en het personeel weer te zien. Daarna vertrek ik van 14-28 juli voor een trainingskamp naar Isola 2000, waar ik de eerste etappes van de Tour kan herkennen. Ook ga ik thuis nog tien dagen in een hoogtetent slapen.”

Tegen Le Télégramme laat Barguil weten welke koersen nog meer op zijn programma staan: Milaan-San Remo (8 augustus) en Parijs-Roubaix (25 oktober) zijn daar twee koersen van. Daarnaast rijdt hij dieper in het najaar achtereenvolgens de heuvelklassiekers Waalse Pijl (30 september), Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober) en de Amstel Gold Race (10 oktober).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair