Warren Barguil: “Ik voel me net zo goed als in 2017”
foto: Cor Vos
zondag 21 juli 2019 om 12:39

Warren Barguil: “Ik voel me net zo goed als in 2017”

Warren Barguil kende na zijn vertrek bij Team Sunweb een moeilijke periode, maar de Franse kampioen lijkt langzaam maar zeker weer naar zijn oude niveau toe te groeien. “Ik voel me nu net zo goed als in 2017, alleen ligt het niveau nog hoger”, zo vertelde Barguil na de veertiende etappe.

De 27-jarige klimmer groeide twee jaar geleden uit tot de Franse publiekslieveling, na ritzeges in Foix en op de Col d’Izoard. Door zijn aanvalslust wist Barguil bovendien de bolletjestrui te veroveren. De Fransman maakte aan het einde van 2017 de overstap naar Arkéa-Samsic, maar niet veel later begon de ellende.

Zo wist hij in zijn eerste jaar bij de ProContinentale ploeg niet zijn gewenste niveau te halen. Barguil hoopte dit jaar met een schone lei te beginnen, maar de rasklimmer viel in Parijs-Nice uit met een whiplash. Tot overmaat van ramp brak hij in de Ronde van Catalonië zijn bekken, waardoor hij ging twijfelen over zijn toekomst.

“Er zijn tijden geweest dat ik wilde stoppen met wielrennen, maar mijn vrouw heeft mij gesteund en ik heb niet opgegeven”, zo liet hij voor de Tour weten. In het Critérium du Dauphiné (dertiende) liet Barguil al flitsen van zijn klasse zien, maar de verlossing kwam er op het Frans kampioenschap.

Warren Barguil op de Tourmalet – foto: Cor Vos

“Ik voel me eindelijk weer goed”
En nu, enkele weken na zijn Franse titel, valt Barguil weer aan in de Tour. Zo deed hij op de Tourmalet een gooi naar de ritzege, maar moest hij uiteindelijk genoegen nemen met plek negen. “Ik ging wellicht te vroeg, maar ik zag alleen maar Wout Poels op kop rijden. Ik dacht dat ik op het juiste moment aanviel, maar dat bleek niet zo te zijn.”

“En toch was het een fantastische dag. Ik ben blij dat Thibaut (Pinot, red.) gewonnen heeft, maar ik ben ook tevreden met mijn eigen prestatie. Ik voel me eindelijk weer goed na achttien moeilijke maanden”, aldus Barguil, de voorlopige nummer dertien in het klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.