Barguil breekt halswervel bij val in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
maandag 11 maart 2019 om 18:08

Barguil breekt halswervel bij val in Parijs-Nice

Update Slecht nieuws voor Warren Barguil en Arkéa-Samsic. De Franse kopman is naar het ziekenhuis afgevoerd na een valpartij tijdens de tweede etappe van Parijs-Nice. Hij was even buiten bewustzijn na de crash en blijkt een halswervel te hebben gebroken.

Barguil liet zich in de openingsetappe van de Koers naar de Zon nog aanvallend zien in het laatste wedstrijduur. Hij finishte uiteindelijk in het peloton op de 36e plaats. In de tweede rit ontstond een valpartij tijdens waaiervorming, met Barguil als een van de slachtoffers.

Arkéa-Samsic geeft aan dat Barguil kort buiten bewustzijn was. Hij wordt nader onderzocht in het ziekenhuis. (14.45 uur)


Update 18.05 uur – Gebroken halswervel voor Barguil

Uit het eerste onderzoek is een botbreuk aan het licht gekomen bij Barguil. Het gaat om de tweede halswervel, ook wel de draaier genoemd. Deze wervel (C2) kan ten opzichte veel meer draaien dan andere wervels in de wervelkolom. De klimmer wordt vanavond overgebracht naar het ziekenhuis van Bicetre, waar een gespecialiseerde afdeling is die hem kan helpen.

foto: ASO

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.