Warren Barguil ook de komende drie jaar bij Arkéa-Samsic

woensdag 25 september 2019 om 15:15
Warren Barguil ook de komende drie jaar bij Arkéa-Samsic

foto: Cor Vos

Warren Barguil heeft zijn contract bij Arkéa-Samsic opengebroken en verlengd. Daardoor rijdt de huidige Franse kampioen nog tot zeker einde 2022 bij de Franse Procontinentale ploeg, waar hij op dit moment bezig is aan zijn tweede seizoen.

Barguil had weliswaar nog een doorlopend contract van een jaar, maar zowel renner als zijn ploeg willen graag voor langere tijd samen verder. “De komende seizoenen willen we met hem voor een klassement gaan in een grote ronde”, reageerde teambaas Emmanuel Hubert. “Met de komst van Nairo Quintana kunnen we op twee geweldige kopmannen vertrouwen in het hooggebergte.”

“Ik ben erg blij om deel uit te maken van Huberts project”, zei Barguil. “Ik ben nu mijn tweede jaar bij de ploeg aan het afronden en er komen er nog eens drie bij. Ik weet dat een profcarrière snel gaat, maar ik wil op de lange termijn verder bouwen met het team. In 2018 hadden we een moeilijk seizoen, maar ik denk dat we daar doorheen moesten om sterker terug te komen.”

De Franse kampioen noemt de komst van Nairo Quintana naar Arkéa-Samsic een pluspunt, niet alleen voor de ploeg maar ook voor hemzelf. “Hij heeft al twee grote ronden gewonnen, dus hij weet hoe hij die zeer specifieke training voor het algemeen klassement moet voorbereiden en aanpakken. Vanuit dat oogpunt kan hij veel bijdragen aan het team.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.