Warren Barguil reed Amstel Gold Race met een gebroken rib
foto: Cor Vos
maandag 15 april 2024 om 14:47

Warren Barguil reed Amstel Gold Race met een gebroken rib

Voor dsm-firmenich PostNL was de 58ste editie van de Amstel Gold Race een wedstrijd om snel te vergeten. De Nederlandse formatie zag Oscar Onley uitvallen met een sleutelbeenbreuk, maar ook de andere kopman binnen de ploeg – Warren Barguil – wist de finish niet te bereiken.

Voor de ervaren Franse klimmer waren er echter ook verzachtende omstandigheden: Barguil reed zondag namelijk rond met een gebroken rib. De 32-jarige Barguil liep de ribbreuk op bij een valpartij in de slotetappe van de Ronde van het Baskenland, nu iets meer dan een week geleden.

Barguil wilde echter niet zomaar de handdoek gooien en probeerde het zondag dan ook, wellicht tegen beter weten in. “Ik kon niets forceren en ik ben dan ook zeer teleurgesteld, aangezien ik drie weken op hoogtestage ben geweest”, laat hij weten op Strava.

Een deelname aan de Waalse Pijl (17 april) en Luik-Bastenaken-Luik (21 april) lijkt er nu niet in te zitten voor de coureur van dsm-firmenich PostNL. Barguil was in het verleden al goed voor meerdere top 10-noteringen in de Ardennenklassiekers. Zo was hij vorig jaar nog tiende op de Muur van Hoei in de Waalse Pijl.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.