Warren Barguil wint Tour du Limousin, slotetappe voor Erik Fetter
foto: Cor Vos
vrijdag 20 augustus 2021 om 17:29

Warren Barguil wint Tour du Limousin, slotetappe voor Erik Fetter

Erik Fetter heeft de slotetappe van de Tour du Limousin gewonnen. In Limoges kwam de renner van EOLO-Kometa kwam na een late uitval voor zijn ploegmaat Vincenzo Albanese over de finish. Warren Barguil legde beslag op de eindzege.

De Tour du Limousin was vandaag toe aan haar sluitstuk. De slotetappe ging over 169,7 kilometer van Sauviat-sur-Vige naar Limoges. Onderweg lagen vier geclassificeerde beklimmingen, de Côte de Saint-Denis-des-Murs, de Côte du Pénitent, de Côte de Saint-Sylvestre en als laatste de Côte de la Sablonnade, maar eigenlijk was het nooit op het parcours helemaal vlak. Dorian Godon, die de tweede etappe had gewonnen, mocht in deze lastige laatste rit proberen zijn gele leiderstrui te verdedigen.

Vroeg in de koers reed een omvangrijke kopgroep weg met Simon Geschke als best geklasseerde renner op de 29e plaats, op 3:09 minuten van de gele trui. De vluchters reden ruim vier minuten weg bij het peloton, dat in de tweede koershelft versnelde. In de laatste twintig kilometer kwam alles samen. Met nog tien kilometer te gaan viel Franck Bonnamour, de nummer drie in de stand, aan en Warren Barguil (tweede in het klassement) ging mee, terwijl gele trui Godon moest passen en lossen uit het peloton.

Bonnamour en Barguil stonden in dezelfde tijd in het klassement; de Fransman van B&B Hotels moest dus proberen van de renner van Arkéa Samsic verlost te raken om nog aanspraak op de eindzege te maken. Barguil liet Bonnamour echter niet gaan. Uiteindelijk pakte Erik Fetter met een late uitval de etappezege mee. Vincenzo Albanese maakte het feest voor EOLO-Kometa helemaal compleet door als tweede over de streep te komen. Barguil werd dertiende en streek de eindzege op. Op de erelijst is hij de opvolger van Luca Wackermann.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.