Washington gaat voluit voor Giro-etappes
dinsdag 17 november 2009 om 17:03

Washington gaat voluit voor Giro-etappes

Washington DC ziet de organisatie van een mogelijke start van de Ronde van Italië in 2012 helemaal zitten. De hoofdstad van de Verenigde Staten zou heel graag een proloog en een rit in lijn organiseren, waarbij dan veel nationale monumenten zouden bezocht worden.

“Het zou zeker een van de meest spectaculaire prologen in een grote ronde ooit zijn”, zegt Mark Sommers, organisator van een criterium in de stad en dus notoir wielerliefhebber, bij Cyclingnews. “Als de Giro naar de VS komt, is het logisch dat de eerste passage de hoofdstad aandoet.”

De proloog zou onder andere passeren langs de Lincoln-, Jefferson- en Washingtonmonumenten, de National Mall en het Capitool. De eerste etappe zou dan op een lokaal circuit verreden worden, dat deels overeenstemt met dat van de proloog. De streep zou getrokken worden op Pennsylvania Avenue, met onder andere het Capitool en het Witte Huis.

“We beseffen dat een mogelijke Girostart in Washington een gigantische economische impact kan hebben”, aldus Gregory A. O’Dell, die bevoegd is voor sportevenementen in de stad. Ook burgemeester Adrian Fenty heeft zich al zeer positief uitgelaten over het plan.

Lees ook:
Giro overweegt te starten in Washington

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.