Wat betekenen de versoepelde coronamaatregelen voor het wielrennen?
© Cor Vos
woensdag 3 juni 2020 om 17:35

Wat betekenen de versoepelde coronamaatregelen voor het wielrennen?

Vandaag is Nationale Veiligheidsraad opnieuw samengekomen en de versoepelde maatregelen lijken in eerste instantie positief voor het organiseren van wielerwedstrijden. “Morgen vergaderen de leden van de Interfederale Coördinatiecel van Belgian Cycling. Op basis van hun advies worden beslissingen genomen.”

“Vanaf maandag 8 juni mag alles, behalve wat specifiek wordt verboden. Op uitzondering van contactsporten mogen alle sportactiviteiten hervat worden, zonder onderscheid tussen amateur- en profsporten”, zo vertelde premier Sophie Wilmès. “Trainingen en wedstrijden mogen, indoor en outdoor.”

De andere regels blijven van toepassing. Concreet: sporten in groepen van maximum twintig personen. Op 1 juli begint dan een volgende fase, waarin de groep sporters mag uitgebreid worden van twintig naar vijftig. En vanaf dan mag ook publiek aanwezig zijn, weliswaar alleen zittend en met een maximumcapaciteit van tweehonderd toeschouwers. Massa-evenementen blijven minstens tot eind augustus verboden.

Die versoepelde maatregelen lijken in eerste instantie goed nieuws voor het (jeugd)wielrennen. Als we de nieuwe regelgeving letterlijk interpreteren, dan mogen vanaf 1 juli wielerwedstrijden georganiseerd worden met maximum vijftig deelnemers, weliswaar publiek. Dat biedt Belgische jongeren misschien de kans om volgende maand al enkele wedstrijden te rijden…

Belgian Cycling wacht het ministerieel besluit af vooraleer te reageren. “Morgen vergaderen de leden van de Interfederale Coördinatiecel van Belgian Cycling”, zegt woordvoerder Guy Vermeiren. “Op basis van hun advies worden beslissingen genomen. Die zullen wellicht morgen ook al gecommuniceerd worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.