Wat levert een juiste voorspelling voor de wereldbeker cross in Besançon jou op?

zondag 29 januari 2023 om 22:00
Wat levert een juiste voorspelling voor de wereldbeker cross in Besançon jou op?
Ad

Het veldrijden is aanbeland in de laatste maand van het seizoen. Een week voor het WK staat traditiegetrouw de afsluiter van de Wereldbeker-cyclus op de kalender. Dit keer niet in Hoogerheide (want daar is het WK), maar in het Franse Besançon. Denk jij te kunnen voorspellen wie er zondag gaat winnen? Samen met Bingoal kijken we wat een juiste voorspelling jou kan opleveren.

Wie stopt Van der Poel?
Bij het overlopen van de startlijst hoeven we niet te zoeken naar Wout van Aert of Tom Pidcock. Zij hebben besloten om niet naar Frankrijk af te reizen en geven forfait. Mathieu van der Poel geeft wel acte de présece. Hij is dan ook de voornaamste kandidaat om hier te winnen.

Van der Poel trekt naar Frankrijk voor een laatste test met het oog op het WK een week later. Het grote werk zit erop en dus is het louter nog vertrouwen tanken richting Hoogerheide. Afgelopen zondag won hij nog de Wereldbeker in Benidorm en dat zal hem goed gedaan hebben. Zijn rugproblemen leken daar als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen. Indien hij hier zijn zesde seizoenszege weet te boeken, dan levert je dat slechts 1,05 keer de inzet op.

Het kan daarom interessant zijn om naar de andere opties te kijken. De grootste concurrentie komt uiteraard uit België. Europees en Belgisch kampioen Michael Vanthourenhout is er weliswaar niet bij, maar Wereldbeker-eindwinnaar Laurens Sweeck (10x de inzet) en Eli Iserbyt (12x de inzet) zijn er wel. Weten zij Van der Poel van de zege te houden?


Zet Pieterse de puntjes op de i?
Bij de vrouwen zijn er ook een aantal grote namen afwezig. Zo kiest Fem van Empel niet voor de Franse Wereldbeker, maar rijdt zij zaterdag de Flandriencross in Hamme. Shirin van Anrooij komt zelfs helemaal niet in actie. Marianne Vos evenmin.

Desalniettemin zijn er onder de Nederlandse dames nog voldoende kanshebsters. Zo is in Besançon Nederlands kampioene Puck Pieterse gewoon van de partij. In Besançon kan zij haar status van topfavoriete voor het WK kracht bij zetten. Een zege van Pieterse levert 1,2 keer de inzet op. De Italiaanse Silvia Persico lijkt op papier haar voornaamste concurrente. Wanneer zij hier weet te winnen, dan krijg je iedere euro zeven keer uitgekeerd. Vlak ook Denise Betsema niet uit. Wanneer de Texelse hier met de zege aan de haal gaat, dan levert dat maar liefst tien keer de inzet op.


Bekijk hier alle quoteringen voor de wereldbekercross in Besançon

Dit artikel delen:

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone