Wedstrijdarts Dwars door Vlaanderen buiten levensgevaar na ernstige botsing met wagen Soudal Quick-Step
foto: X @MatMitchell30
woensdag 27 maart 2024 om 20:05

Wedstrijdarts Dwars door Vlaanderen buiten levensgevaar na ernstige botsing met wagen Soudal Quick-Step

Dwars door Vlaanderen 2024 gaat de boeken in als een erg incidentrijke editie. Naast de veelbesproken valpartij met topfavorieten Wout van Aert en Mads Pedersen raakten ook twee volgwagens in de karavaan van de mannenwedstrijd betrokken bij een zware botsing. Daarbij was onder meer een wedstrijdarts betrokken. Hij werd buiten levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht volgens Het Laatste Nieuws.

Op een van de wegen tussen Kluisbergen en Ronse kwam de volgwagen van de wedstrijdarts in botsing met een wagen van Soudal Quick-Step. De dokter was op dat moment op de weg terug naar de karavaan, nadat hij een tijd lang hulp moest bieden bij de massale valpartij met onder meer Van Aert, Pedersen, Jasper Stuyven en Biniam Girmay.

Als gevolg van de botsing belandde de dokterswagen in een greppel naast de weg. De brandweer was nodig om de wedstrijddokter uit een benarde situatie te bevrijden, waarna hij buiten levensgevaar naar het ziekenhuis werd gebracht. De chauffeur van de Soudal Quick-Step-wagen bleef ongedeerd, meldt HLN.

De mannenwedstrijd van Dwars door Vlaanderen had weinig hinder van deze botsing in de karavaan. De vrouwenkoers had meer last ervan, want door de hulpverlening bij het ongeluk was een deel van de route niet begaanbaar. De wedstrijd werd een tijd geneutraliseerd, zodat een omleiding geregeld kon worden. Na een pauze kon Dwars door Vlaanderen hervat worden, waarna Marianne Vos won.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.