zaterdag 30 maart 2024 om 18:43

Weer net niet voor Eenkhoorn in Volta NXT Classic: “Ik heb alles gegeven, dan houdt het op”

Video Pascal Eenkhoorn stond vandaag – net als vorig jaar – weer op het podium van de Volta NXT Classic, maar opnieuw niet op het hoogste schavotje. De Nederlander van Lotto Dstny moest in een sprint-à-deux zijn meerdere erkennen in de Belg Timo Kielich.

Na de finish keek de nummer twee in een flashinterview terug op zijn wedstrijd, en de strijd met Kielich. “Hij is echt de verdiende winnaar. Ik heb alles gegeven, maar het was niet genoeg. Alpecin-Deceuninck was onderweg erg sterk met drie renners in de finale. Dat hoort nu eenmaal bij de koers.”

Eenkhoorn was in de laatste kilometers op pad met de op papier snellere Kielich en dus moest hij uit een ander vaatje tappen. “Ik weet dat hij snel is en dus besloot ik de laatste kilometers niet meer over te nemen, om zo energie te sparen. Maar ja… ik probeerde nog wel als eerste door de laatste bocht te gaan, maar hij was in de sprint gewoon te snel.”

De voormalig Nederlands kampioen zoekt met andere woorden niet naar excuses. “Natuurlijk is het balen als je er zo dichtbij bent, maar ik heb alles geprobeerd. Ik heb ook nog een tijdje solo gereden, maar ik kon niet meer. Dan houdt het op.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.