Weinig schade bij Van den Broeck en Talansky, veel bij Frank
vrijdag 11 juli 2014 om 18:23

Weinig schade bij Van den Broeck en Talansky, veel bij Frank

foto: Sirotti

In de slotkilometers van de zevende etappe van de Tour de France kwamen zowel Jurgen Van den Broeck en Andrew Talansky als Mathias Frank ten val. Bij de Belg en de Amerikaan lijkt de schade na afloop mee te vallen, de Zwitser is er veel erger aan toe. WielerFlits maakt een overzicht.

flag-be Jurgen Van den Broeck (Lotto Belisol)
Bij het ingaan van de slotkilometer vloog de 31-jarige Belg samen met de Est Kangert uit de bocht: “Ik ben links en rechts gevallen, maar eigenlijk is er weinig aan. Ik heb zelfs geen schaafwonden. De wonde die ik al had, ligt nu wel weer open. De pech mag nu stoppen”, vertelt hij aan Sporza.

flag-us Andrew Talansky (Team Garmin-Sharp)
De Amerikaan zat goed geplaatst voor de eindsprint, tot hij op honderd meter van de streep opzij keek, en zo tegen Simon Gerrans botste: “Ook Talansky is oké, maar hij is wel ontdaan”, liet ploegmanager Jonathan Vaughters na afloop van de rit op Twitter weten.

flag-ch Mathias Frank (IAM Cycling Team)
De Zwitser is er het ergst aan toe, na zijn valpartij in het slot. Meteen na de etappe meldde zijn ploeg IAM Cycling op Twitter: “Frank is op weg naar het ziekenhuis van Nancy. Er wordt gevreesd voor een breuk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.