Welkome opsteker: Michael Woods verovert eerste Canadese wegtitel
foto: Cor Vos (archief)
zondag 23 juni 2024 om 08:49

Welkome opsteker: Michael Woods verovert eerste Canadese wegtitel

Michael Woods is voor de eerste keer in zijn carrière Canadees kampioen op de weg geworden. De 37-jarige renner reed met zijn Israel-Premier Tech-ploeggenoot Pier-Andrè Côte de tegenstand aan flarden. Het tweetal kwam hand in hand over de streep in Saint-Georges.

De Canadese wielrenners mochten zich zaterdag opmaken voor een kampioenschap van net geen 200 kilometer, met start in finish in Saint-Georges. Het parcours was met zijn vele hoogtemeters selectief en daar wisten Woods en Côte wel raad mee. De twee coureurs van Israel-Premier Tech – al komt Côte normaal uit voor de opleidingsploeg – wisten zich redelijk snel af te scheiden en reden vervolgens een koppeltijdrit naar de finish.

Een sprint tussen de twee ploeggenoten kwam er niet: ze kwamen gebroederlijk, hand in hand, over de finish. Woods mocht als eerste de streep passeren en kroonde zich zo voor de allereerste keer – op zijn 37ste – tot Canadees kampioen. Côte was blij met zilver. Vervolgens was het tien(!) minuten wachten op de binnenkomst van de nummer drie, de relatief onbekende Carson Miles.

Opsteker na moeilijke periode
Voor Woods komt deze eerste Canadese wegtitel op een goed moment. De ervaren klimmer gaat namelijk door een moeilijke periode. Woods haalde in de eerste maanden van het seizoen niet zijn gebruikelijke niveau en werd vervolgens ziek vlak voor zijn geliefkoosde Ardennenklassiekers. Tot overmaat van ramp viel hij daarna letterlijk uit de Giro d’Italia en werd hij niet geselecteerd voor de komende Tour de France.

EENDAG
+ 19:11

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.