zaterdag 12 augustus 2017 om 17:10

Wellens: “Erg vriendelijk dat Tom toch bleef meerijden”

Tim Wellens versloeg vandaag Tom Dumoulin na een regenachtige etappe in de BinckBank Tour. De Belg vond in Dumoulin een ideale vluchtgenoot. “Het was goed dat we samen konden rijden”, stelde Wellens in het flashinterview, “want het was een erg lastige wedstrijd.”

Wellens bleek op het einde de betere van twee. Dumoulin had het lastig, maar nam toch af en toe over. “Ik hoopte dat hij zou blijven meerijden, anders werden we teruggepakt. Het is erg vriendelijk van Tom dat hij toch bleef meerijden, ook al waren zijn benen niet goed meer op het einde. Dat wordt geapprecieerd, alleen had ik niet vooruit kunnen blijven.”

Wellens staat nu op vier seconden van Dumoulin in het klassement. “Ik had natuurlijk liever aan de leiding gestaan na deze rit, maar toen ik in 2014 voor het eerst won had ik een grotere achterstand bij het ingaan van de slotrit. Het kan dus!”

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
12 augustus 2017 17:15
Wellens ziet de situatie helderder dan verschillende volgers.
12 augustus 2017 17:21
@jj
Denk het ook Jan, getweeen levert ook winst op als nr twee niet meedraait heb ik ervaren maar kan ook door extra motivatie komen. Nog in Haute Maritime?
12 augustus 2017 17:43
Mag geen verrassing zijn. Tim en Tom hebben zo hun geschiedenis wat betreft bondgenootschapjes.
http://www.cyclingnews.com/news/giro-ditalia-wellens-gets-advice-from-dumoulin-on-when-to-attack/
12 augustus 2017 17:46
Beleefde jongen die Tim en een echte aanvaller!
12 augustus 2017 17:52
Het is natuurlijk niet alsof Tom Dumoulin niks te winnen had Door mee te rijden pakt hij de 1e plek. Maar mooi om te zien dat de verstandhouding tussen die twee goed is. Kan altijd van pas komen.
12 augustus 2017 18:27
Mocht je geen meerijden noemen dit, Wellens deed het echt zelf
12 augustus 2017 18:27
Blijft toch een heerlijke renner die koers maakt en enkel koerst om te winnen. Rijdt nooit voor een ereplaats, valt dan nog liever (kansloos) aan om even later weer opgeslokt te worden. Maar houdt aan die eigengereide stijl toch maar mooi 10 WT zeges over. Klein wonder voor iemand zonder echte punch, sprint of tijdrit. Komen niet veel renners in het gehele peloton aan.

Weet met zijn kwaliteiten perfect hoe je een koers kan afmaken, beetje het omgekeerde van een Vanmarcke of Benoot.
12 augustus 2017 18:48
achilles - 12 augustus 2017 om 18:27
Vorig jaar in Polen was hij ook grandioos!
12 augustus 2017 19:08
Beter een paar (goede) vrienden in het peloton hebben. Ik zie Wellens ook nog wel eens het klassement pakken morgen, waarom niet he.
12 augustus 2017 19:17
Klopt Wheely, Tim en Tom kunnen goed tot heel goed met elkaar; die naaien elkaar niet snel.
Wordt nog mooi morgen!

Trouwens, die Wellens heeft al een palmares waar GEEN ENKELE nog actiece Nederlander aan kan tippen, qua winnen van WT koersen (eindklassement of klassieker). Hoeveel heeft ie er al gewonnen? In ieder geval al VIER!
12 augustus 2017 19:31
@Assen: Superrenner, die Wellens, zeer zeker, maar wat je zegt klopt niet helemaal hè. Twee keer Eneco tour, een touretappe, Montreal en een paar etappes in WT-koersen van een week (Eneco tour, Polen, Parijs-Nice). Zet daar tegenover:
Dumoulin: Giro-winst, meerdere etappes in alle drie de grote rondes, etappes in de Ronde van Zwitserland - zeker een indrukwekkender palmares
Mollema: Etappes in de Tour en Vuelta, Zwitserland, Polen en San Sebastian - ok, geen eindklassementen in WT-rondes van een week, maar ik zou zeggen ongeveer vergelijkbaar palmares.
Poels met Luik, etappes in Polen, Baskenland en Tirreno komt ook redelijk in de buurt, maar daar staat Wellens wel boven dankzij die twee Eneco Tours.
12 augustus 2017 19:49
@LucasR
Etappes in grote rondes tel ik niet mee, die kunnen ook gewonnen worden door 'losers'. Ter illustratie, er rijden nu 9 Nederlanders rond in het peloton die een etappe in een grote ronde hebben gewonnen, dat is heel wat, en het zijn niet allemaal klasbakken.
Maar Nederlanders die meerdere WT koersen winnen, dat zijn er weinig. En geen die er vier winnen (Polen, Montreal, Eneco twee maal).

Ik geef je natuurlijk wel gelijk dat dit zeker niet alles zegt - Dumoulin is een klasbak die m.i. bij de beste vijf renners van het huidige peloton hoort, en dat geldt niet voor Wellens.
En, ook al heeft Wellens meer WT koersen gewonnen dan welke Nederlander ook, het zijn niet DE koersen van het jaar.
Wellens staat elk jaar ook niet hoog op bijv de cq ranking, niet bij de eerste 25.

Enfin, ik wilde alleen maar benadrukken wat voor klasbak en WINNER die Wellens is... Groot respect, ook voor zijn manier van koersen.
12 augustus 2017 20:25
"Etappes in grote rondes tel ik niet mee, die kunnen ook gewonnen worden door 'losers'", ik zie anders weinig losers in staat een rit in de Ronde van Frankrijk te winnen. En kunnen losers Polen, Montreal en de Eneco Tour dan niet winnen? Wat een onzin.
12 augustus 2017 20:39
@GreenDay
Nee, geen onzin, zet winnaars van etappes van grote rondes maar naast die van klassiekers en WT rondjes. En zet er hun palmares naast, of als jij dat wilt, hun ranking van dat jaar. Feiten liegen niet. ;-)

Is ook hartstikke logisch, Greenday, kwestie van kansrekening. Neem aan dat de kans dat een "loser" (bijv gedefinieerd als een renner die minder dan 5 WT koersen heeft gewonnen) 1 etappe wint gelijk is aan X. De kans dat zo'n renner het eindklassement van een WT-rondje wint is veel kleiner, want dan moet zo'n renner een heel rondje goed rijden.
Wat betreft klassiekers; deze duren gemiddeld langer dan een etappe in een etappe in een grote ronde (maakt kans kleiner) en zijn gemiddeld zwaarder (maakt kans weer kleiner) en er wordt geen cadeau weggegeven (elke ploeg wil in principe winnen).

Kortom, een etappe in een grote ronde wordt veel gemakkelijker gewonnen door een "loser" dan een WT klassieker dan wel WT ronde.
12 augustus 2017 20:42
Als mij? ...
12 augustus 2017 20:55
@assen.

De echt grote vissen in het wielrennen zijn natuurlijk de monumenten, het eindklassement in een grote ronde, WK's en tegenwoordig ook de Spelen. Dat zal elke wielrenner erkennen. Die staan nog niet op zijn erelijst.

Neemt niet weg dat ik hem nog wel een keer een grote klassieker zie winnen. En... het regent nogal vaak in Bergen. Zeker grote kanshebber daar!
12 augustus 2017 21:19
Ik gun Wellens die heeel grote vis. :-)

En ja, het weer is in Wellens voordeel. Gemiddelde jaarlijkse neerslag in Nederland is ongeveer 800 mm, en in Bergen... 2250 mm (volgens wiki), bijna drie keer zoveel!
12 augustus 2017 21:44
Mensen vonden de actie van Boom gisteren mooi vanwege de emotie. Ik vind dit dan persoonlijk mooier om te kijken. 2 renners die gewoon samenwerken zonder poespas etc. Toch zoveel mogelijk meehelpen terwijl je helemaal stuk zit, niet zitten miepen als de ander minder goed mee kan helpen omdat hij niet meer fris zit. Dat is ook wat sport mooi maakt.
12 augustus 2017 22:46
Helemaal eens met wielrennertje, dat gezever over wie beste is, forum klets. Ik heb een erg leuke etappe gezien
12 augustus 2017 22:56
Interessant punt. Etappes van weekrondes zijn inderdaad niet zo indrukwekkend als eindwinst. Wellens doet dat best wel vaak en nlse renners eigenlijk nooit op dit niveau, terwijl er een stuk of 5 voortdurend klassementen rijden. Het mag wel wat vaker echt alles of niets zijn ipv dat voorzichtig 5de worden.
Ik snap niet waarom Wellens niet probeerde dumoulin te lossen in laatste 4km
13 augustus 2017 08:32
1 keer Goud is beter dan 10 keer zilver bij de medaillespiegel op de OS. In dat opzicht vindt ik 1 keer monument of GT beter dan 10 klassiekers of weekrondjes. Volgens is 1 klassieker of weekrondje natuurlijk weer beter dan 10 ritwinsten (brons).
13 augustus 2017 12:42
Zaugg toprenner met zijn monument!
13 augustus 2017 14:25
@wielerfan
Omdat dat waarschijnlijk niet gelukt was en de samenwerking om zeep, wat Tim al zei, alleen had ie het niet gered.
13 augustus 2017 14:34
Hele mooi overwinning van Wellens en echt wel een specialist in aanvalletjes als deze aan het worden. Buiten dat het een hele goede renner is, vind ik de vergelijkingen die getrokken worden erg krom. Een eneco tour winnen is leuk, maar is voor weinig renner een hoofddoel. Een klassieker vind ik daarom veel zwaarder wegen. Een criterium du Dauphine is ook een eenweekse ronde, maar heeft veel meer allure en plaats ik naast een klassieker zoals Milaan san Remo. Kortom hele attractieve en mooie renner die Wellens, maar plaats aub de resultaten wel in het juiste perspectief!
13 augustus 2017 14:42
@assen
Volgens mij zijn de actieve nle renners met een etappe in een grote ronde: Weening, Mollema, Boom, Groenewegen, Dumoulin, van Emden, Gesink, Lindeman en Danny van Poppel. Buiten Lindeman en van Poppel zijn dit allemaal toppers (van Poppel kan dit nog worden!). Vooral Weening. Een van de meest onderschatte wielrenners van de laatste tien jaar. Heeft 3 ritzeges in grote rondes, een aantal dagen de roze trui en pakt elk jaar wel zn overwinningen mee.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.